A sütés nélküli desszertek nemcsak időt takarítanak meg az ünnepi sürgés-forgásban, hanem könnyed és ízletes megoldást is kínálnak. Ezek az édességek tele vannak krémes textúrákkal, izgalmas ízkombinációkkal és látványos megjelenéssel, amelyek minden ünnepi asztal sztárjai lehetnek. A spekulatius sajttorta és a narancsos tiramisu álom az ünnepi ízeket idézik, míg a Kinder Bueno szelet vagy a dupla csokis babapiskótás szelet a csokoládé szerelmeseinek szól. A sós karamellás panna cotta és a Baileys-likőrös banános puding különleges eleganciát hoz az asztalra, míg a gyümölcsös-vaníliás kekszes desszert a könnyedséget képviseli.
A pohárkrémek, mint a feketeerdő pohárdesszert vagy a gesztenyés-rumos-meggyes változat, gyorsan elkészíthetők, és mindig lenyűgöző látványt nyújtanak. Ha valami igazán különlegeset szeretnél, a sütés nélküli Bambino torta vagy a gyümölcsös almatorta garantáltan elvarázsolja a családot és a vendégeket. Ezek a desszertek nemcsak finomak, hanem praktikusak is, így több időt tölthetsz a szeretteiddel a konyhában töltött órák helyett. Készítsd el ezeket az ünnepi csodákat, és tedd emlékezetessé a Karácsonyt!
1. Spekulatius sajttorta recept
Hozzávalók:
- 200 g spekulatius keksz (vagy mézeskalács)
- 60 g vaj
A töltelékhez:
- 180 g fehér csokoládé
- 600 g mascarpone
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer (vagy spekulatius fűszer)
- 2 evőkanál ropogós spekulatius krém (púpos)
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
- 200 ml habtejszín
- spekulatius keksz (egészben és darálva is)
- spekulatius krém
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sütés nélküli almatorta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg alma
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 dl víz
- babapiskóta
- cukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 3 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kinder bueno szelet recept
Hozzávalók:
Rétegek:
- 48 db vajas keksz
- tej a mártogatáshoz
Krém:
- 40 dkg cukrozott tejszín
- 50 dkg mascarpone
- 8 dkg mogyorókrém
Tetejére:
- 30 dkg fehér csokoládé
- 1 dl cukrozatlan, 30 % zsírtartalmú tejszín
- kb 1 ek mogyorókrém
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Dupla csokis-babapiskótás szelet recept
Hozzávalók:
Csokis krém:
- 1 cs csokoládé ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
Fehér csokis krém:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg vaj
Rétegzéshez:
- 2*24 db babapiskóta
- tej
- rumaroma (elmaradhat)
- babapiskóta
- háztartási keksz
- kókuszreszelék a tetejére
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Bambino torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Baileys likőrös-banános puding recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1/2 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1 dl baileys krémlikőr
- 2 banán
- kb 20 dkg kakaós keksz
- 2 dl tejszín
Karamell:
- 4 ek cukor
- 1 ek vaj
- 1 dl tejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Feketeedrő pohárdesszert recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sóskaramellás pannacotta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Kinder bueno sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 40 db vajas keksz (kb 300 g)
- 25 dkg mogyorókrém
- kevés tej
Krém:
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 100 g (török)mogyoró
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl cukrozott habtejszín
Tetejére:
- 200 g ét és tejcsoki vegyesen
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30%-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Gyümölcsös, vaníliás kekszes recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém recept
Hozzávalók:
6 pohárhoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 kisebb üveg rumos-meggybefőtt (v. rum nélküli)
Vaníliakrém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek kristálycukor
- 2 dl habtejszín
Tejszínes-csokoládékrém:
- 6 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
- 1 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Narancsos tiramisu álom recept
Hozzávalók:
- 500 g mascarpone
- 200 g babapiskóta
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 lime
- 4 narancs
- 1 dl limoncello vagy más narancslikőr
- 10 dkg mandula
- só