Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség

Dátum: 2025-04-07 / Írta: Budai István / Látták: /

A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mutatós édességekkel is készüljünk. Ebbe a válogatásba olyan különlegességeket gyűjtöttünk, amelyekkel garantáltan mosolyt csalunk mindenki arcára – legyen szó aranyos nyuszis süteményekről, színes cupcake-ekről vagy ünnepi répás desszertekről. Ezek a sütemények nemcsak ízletesek, hanem látványosak is, így tökéletes díszei lesznek a húsvéti asztalnak. Akár gyerekekkel készítjük, akár vendégeknek kínáljuk, ezek a kreatív finomságok biztosan hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz.

  • 1. Répatorta muffin recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 125 g sárgarépa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 60 ml olaj
    • 60 g tejföl (vagy natúr, görög joghurt vagy író)
    • 50 g almaszósz
    • 150 g finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • csipet só
    • 50 dió

    Morzsa:

    • 30 g dió (darálva)
    • 30 g finomliszt
    • 20 g cukor
    • 30 g vaj
    • csipet só

    Hab:

    • 150 g mascarpone
    • 2,5 dl habtejszín
    • vanília őrlemény

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Nyuszi süti recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (előre nyújtva, 275 g)
    • 2 evőkanál porcukor
    • őrölt fahéj
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 2 dkg étcsokoládé (vagy tejcsokoládé)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Nyuszi fészek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 citrom héja
    • csipet só
    • 2,5 dkg pisztácia
    • 7,5 dkg porcukor
    • 4 g sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg vaj

    Krém:

    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 1 dl tejszín

    Díszítés:

    • 2,5 dkg pisztácia (őrölve)
    • kókuszreszelék
    • kis méretű nyuszi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Répás süti recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Gyümölcs tortácskák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Répatorta tekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Kókuszos nyuszifészek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 evőkanál cukor
    • csipet só
    • 200 g kókuszreszelék
    • a kenéshez kevés olaj

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 csapott evőkanál cukor
    • vaníliaaroma
    • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. “Nyuszi a fűben” cupcake recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 12 g sütőpor
    • 3 púpozott teáskanál kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk vaníliaaroma
    • 2,5 ml rumaroma
    • 1 dl olaj
    • 2,5 dl tej

    Habhoz:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl habtejszín
    • porcukor ízlés szerint
    • vaníliaaroma
    • zöld ételfesték
    • pillecukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Répaföld csokimousse recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Csokitojás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 170 g puha vaj
    • 300 g kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 255 g búza finomliszt
    • 3/4 tk sütőpor
    • 3/4 tk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 100 g holland kakaópor
    • 200 g víz (jéghideg)
    • 2 ek tejföl

    Összeállításhoz:

    • kb 30-40 dkg meggy vagy másmilyen savanykás ízű lekvár

    Díszítéshez:

    • 30-40 dkg étcsoki
    • 5-10 dkg fehércsoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Mézes diós répatorta mascarpone krémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Muffin maradék cukortojással recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá