Répaföld csokimousse recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 pohárhoz:
Csokihabhoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl állati tejszín
- 2 dl növényi tejszín
- 180 g kakaós keksz
Répákhoz:
- 8 db szép eper
- 200 gr fehércsokoládé
- narancssárga ételfesték
Elkészítése:
Először a mouss-t készítjük el.
A tojásokat a cukorral vízgőz fölött csípősre melegítjük. Megolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy kézi robotgéppel kihűlésig habosítjuk, majd a megolvadt és nem meleg csokoládét is belekeverjük.
A kétféle tejszínt összeöntjük, beleöntjük a csokis alapba és nem túl kemény habbá verjük. Épp csak legyen tartása.
8 pohárba vagy tálkába elosztjuk a habot.
A kekszet teljesen porrá törjük vagy aprítóban ledaráljuk. Elosztjuk a csokihab tetején, majd hűtőbe tesszük a poharakat.
Az epret megmossuk, a zöldjét rajta hagyjuk, megtöröljük.
A fehércsokit megolvasztjuk és narancssárgára színezzük. Egy evőkanálnyit félreteszünk (tehetjük azonnal egy pici zacskóba – ezzel fogjuk becsíkozni a répákat).
Az epreket a csumájuknál fogva teljesen megmártjuk a csokiban, a felesleget lehúzzuk az aljáról, majd sütőpapírral fedett tálcára rakosgatjuk őket. Dermedésig mehetnek a hűtőbe.
Mikor a csoki kissé megdermedt a félretett, bezacskózott csokival csíkokat húzunk rájuk. Mindegyik pohárba állítunk 1-1 “répát” és kész is. :)
Tipp:
Egyszerű finomság, most húsvéti köntösbe öltöztetve. :)