Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répaföld csokimousse recept

Répaföld csokimousse
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 8 pohárhoz:
    Csokihabhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 dl állati tejszín
    • 2 dl növényi tejszín
    • 180 g kakaós keksz

    Répákhoz:

    • 8 db szép eper
    • 200 gr fehércsokoládé
    • narancssárga ételfesték

    Elkészítése:

    Először a mouss-t készítjük el.

    A tojásokat a cukorral vízgőz fölött csípősre melegítjük. Megolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy kézi robotgéppel kihűlésig habosítjuk, majd a megolvadt és nem meleg csokoládét is belekeverjük.

    A kétféle tejszínt összeöntjük, beleöntjük a csokis alapba és nem túl kemény habbá verjük. Épp csak legyen tartása.

    8 pohárba vagy tálkába elosztjuk a habot.

    A kekszet teljesen porrá törjük vagy aprítóban ledaráljuk. Elosztjuk a csokihab tetején, majd hűtőbe tesszük a poharakat.

    Az epret megmossuk, a zöldjét rajta hagyjuk, megtöröljük.

    A fehércsokit megolvasztjuk és narancssárgára színezzük. Egy evőkanálnyit félreteszünk (tehetjük azonnal egy pici zacskóba – ezzel fogjuk becsíkozni a répákat).

    Az epreket a csumájuknál fogva teljesen megmártjuk a csokiban, a felesleget lehúzzuk az aljáról, majd sütőpapírral fedett tálcára rakosgatjuk őket. Dermedésig mehetnek a hűtőbe.

    Mikor a csoki kissé megdermedt a félretett, bezacskózott csokival csíkokat húzunk rájuk. Mindegyik pohárba állítunk 1-1 “répát” és kész is. :)

    Tipp:

    Egyszerű finomság, most húsvéti köntösbe öltöztetve. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá