Répaföld csokimousse

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 8 pohárhoz:
Csokihabhoz:

  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl állati tejszín
  • 2 dl növényi tejszín
  • 180 g kakaós keksz

Répákhoz:

  • 8 db szép eper
  • 200 gr fehércsokoládé
  • narancssárga ételfesték

Elkészítése:

Először a mouss-t készítjük el.

A tojásokat a cukorral vízgőz fölött csípősre melegítjük. Megolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy kézi robotgéppel kihűlésig habosítjuk, majd a megolvadt és nem meleg csokoládét is belekeverjük.

A kétféle tejszínt összeöntjük, beleöntjük a csokis alapba és nem túl kemény habbá verjük. Épp csak legyen tartása.

8 pohárba vagy tálkába elosztjuk a habot.

A kekszet teljesen porrá törjük vagy aprítóban ledaráljuk. Elosztjuk a csokihab tetején, majd hűtőbe tesszük a poharakat.

Az epret megmossuk, a zöldjét rajta hagyjuk, megtöröljük.

A fehércsokit megolvasztjuk és narancssárgára színezzük. Egy evőkanálnyit félreteszünk (tehetjük azonnal egy pici zacskóba – ezzel fogjuk becsíkozni a répákat).

Az epreket a csumájuknál fogva teljesen megmártjuk a csokiban, a felesleget lehúzzuk az aljáról, majd sütőpapírral fedett tálcára rakosgatjuk őket. Dermedésig mehetnek a hűtőbe.

Mikor a csoki kissé megdermedt a félretett, bezacskózott csokival csíkokat húzunk rájuk. Mindegyik pohárba állítunk 1-1 “répát” és kész is. :)

Tipp:

Egyszerű finomság, most húsvéti köntösbe öltöztetve. :)