Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 mennyei sütemény, amikkel lenyűgözheted a szeretteidet!

Dátum: 2024-11-19 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha valami igazán különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni, ezek a sütemények garantáltan megdobogtatják mindenki szívét. A házi készítésű Kinder tejszelet és a puncsos kekszes süti nosztalgikus élményt nyújtanak, míg a grízes almás kocka és a kapucíner szelet modern csavart hoz a klasszikus ízek világába.




  • A Lajcsi szelet, a Kati szelet vagy a reszelt túrós biztos pontjai a családi összejöveteleknek, míg a diókrémes és a mákos-meggyes pite új dimenzióba emelik a megszokott desszerteket. Ezek a receptek tökéletesek arra, hogy megmutassuk, hogy egy finom sütemény mennyi örömet szerezhet – hétköznapokon és ünnepekkor egyaránt!

    1. Kinder tejszelet házilag recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 csapott evőkanál cukor
    • 4 púpos evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Töltelék:

    • 3 dl tej
    • 4 dl habtejszín
    • 25 gr zselatin
    • 1 ek méz
    • porcukor ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Puncsos kekszes süti recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 80 g puha zsír
    • 3 ek kakaópor
    • 5 ek tej
    • fél csomag sütőpor
    • 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)

    Krém:

    • 3 csomag puncsízű pudingpor
    • 3 ek liszt
    • 1,5 l tej
    • 6 ek cukor
    • 25 dkg margarin

    Továbbá:

    • kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
    • 200 g étcsokoládé
    • 6 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Grízes-almás kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 g búzadara
    • 120 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 500 ml tej

    Almás töltelék:

    • 1 kg hámozott, reszelt alma
    • 50 g cukor
    • 1 teáskanál fahéj

    Továbbá:

    • 500 g réteslap
    • 200 g vaj vagy étolaj (kb)
    • porcukor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Diókrémes sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • egy csipet só
    • 1-2 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 28 dkg porcukor
    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 dl rum( vagy rumaroma)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg darált dió

    Csokimáz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál tejszín (vagy tej)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Kapucíner szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál capuccino por

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Lajcsi szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 7,5 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt
    • 2 kk szódabikarbóna

    Krém:

    • 60 g puncs pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 4,5 dl tej
    • rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
    • 15 dkg vaj
    • 60 g vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 tk vanília aroma

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Kati szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej

    Krémhez:

    • 2 dl tej
    • 10 g vaníliás cukor
    • 0,5 dl rum
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 5 ek sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Diós-krémes szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 4 ek darált dió
    • 3 ek finomliszt
    • 6 g sütőpor

    Krém:

    • 3,5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Mimóza szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • szükség szerint tejföl
    • csipet só

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Továbbá:

    • baracklekvár a lap kenéséhez

    A sütéshez:

    • nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Diós mézes vaníliás krémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál tej
    • 2 evőkanál méz
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 30 dkg finomliszt

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg vaj

    Máz:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Reszelt túrós recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 45 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 3 dkg kakaópor
    • 25 dkg margarin
    • 0,5 dl tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Meggyes-mákos pite recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 20 dkg szobahőmérsékletű margarin
    • 0,5 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl (szükség esetén)

    Mákos töltelék:

    • 20 dkg darált mák
    • 8 dkg cukor
    • 1 citrom héja
    • 2 dl forró tej
    • 7 ek búzadara
    • 4 ek baracklekvár
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá