Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 fenséges főétel sertésből – Itt biztosan megtalálod a számodra tökéleteset!

Dátum: 2024-09-13 / Írta: Budai István / Látták: /

A sertéshús az egyik legsokoldalúbb alapanyag a magyar konyhában, amelyből számtalan ízletes főétel készíthető. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról vagy egy ünnepi lakomáról, a sertéshús minden alkalomra tökéletes választás. Szaftos, ízletes és könnyen variálható különféle fűszerekkel, zöldségekkel és szószokkal. Ebben a válogatásban 12 különleges receptet hoztunk el, amelyek garantáltan elnyerik a tetszésedet, akár a hagyományos, akár a különlegesebb fogások híve vagy.




  • A temesvári sertéstokány gazdag ízvilágával és krémes szaftjával garantáltan a család kedvence lesz. A ragacsos sült oldalas pedig tökéletes választás, ha valami igazán ízletes, fűszeres és ropogós húsra vágysz, ami mindenki tetszését elnyeri.

    A karajszeletek gazdagon sütve egy kiadós, tartalmas étel, amelyben a hús íze és a gazdag feltétek együttesen alkotnak harmóniát. Ha szereted a gombát, a búbos gombás karaj egy különleges variáció, amely a gombával töltött karajszeletekben nyújt maradandó ízélményt.

    A brassói aprópecsenye egy igazi magyar klasszikus, amely krumplival és fokhagymával sül, és garantáltan gyorsan elfogy az asztalról. A sajtos-gombás karaj pedig még gazdagabbá teszi az étkezést, hiszen a sajt és a gomba íze tökéletesen kiegészíti a karaj szaftosságát.

    A labancpecsenye egy különleges, fűszeres fogás, amely remekül illik egy ünnepi asztalra is. Ha pedig valami klasszikusabbra vágysz, a Sztroganoff sertéscsíkok a szaftos, tejszínes szószukkal és puha húsdarabjaikkal minden étkezést feldobnak.

    A karaván sertésszelet pikáns és fűszeres fogás, amely tökéletes választás, ha valami egyszerű, de mégis különleges ételt szeretnél. A kefires bundában sült karajszelet pedig egy különleges, ropogós bundában sül, ami kívül ropogós, belül pedig szaftos húst eredményez.

    A karajszeletek ínyenc raguval sütve egy igazán laktató fogás, amely a gazdag ragunak köszönhetően minden étkezést különlegessé tesz. Végül, a kárpáti borzaska a ropogós bundában sült karajszeleteivel és gazdag feltétekkel tökéletes választás egy kiadós vacsorához.

    Ezek a fenséges sertéshúsból készült ételek biztosan elvarázsolják a családot és a barátokat, legyen szó bármilyen alkalomról!

    1. Temesvári sertéstokány recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 30 dkg zöldbab
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 mokkáskanál köménymag
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál finomliszt
    • só ízlés szerint
    • őrölt fekete bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Ragacsos sült oldalas recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 kg húsos sertésoldalas
    • 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
    • 8 dl ketchup
    • 8 ek méz
    • 15 szem bors
    • 1 csapott kk őrölt bors
    • 1 kk őrölt oregánó
    • 1 kk őrölt rozmaring
    • 2 ek Worchester-szósz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Karajszeletek gazdagon sütve recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 2 db paradicsom
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 4 fej gomba
    • 4 szelet füstölt tarja
    • 20 dkg trappista sajt
    • 1 szál parasztkolbász
    • grill fűszer
    • 5 dkg vaj
    • őrölt bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Gombás búbos karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 25 dkg gomba
    • 10 dkg bacon
    • 2 paradicsom
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 vékony szelet sonka
    • 4 szelet trappista sajt
    • őrölt fehér bors
    • grill fűszerkeverék
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg liszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Brassói aprópecsenye recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg lapocka
    • 5 fej hagyma
    • 10 gerezd fokhagyma
    • majoránna, só, bors
    • olaj
    • Sült krumpli

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Sajtos-gombás karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj
    • 2 fej hagyma
    • 25 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • kb. 15 dkg sajt
    • kevés olaj
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Labancpecsenye recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg karaj szeletelve
    • 20 dkg (trappista) sajt
    • 10 szelet füstölt sonka
    • ízlés szerint só
    • 3 evőkanál mustár
    • ízlés szerint bors
    • 3 evőkanál (teljes kiőrlésű) búzaliszt
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 evőkanál napraforgó olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Sztroganoff sertéscsíkok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 30 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • 20 dkg csemegeuborka
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2-3 evőkanál mustár
    • 2-3 evőkanál ketchup
    • 3 dl főzőtejszín
    • őrölt fekete bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Karaván sertésszelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 6 db tv paprika
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 3 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 4 szelet füstölt sajt / én Karaván sajtot használtam/
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • pirospaprika
    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Kefires bundában sült karajszelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 nagy szelet karaj
    • 1-1 csipet só
    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 7-8 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 kis pohár kefir (140 g)
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (v. 2 gerezd fokhagyma)
    • 3 jó púpos ek liszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Karajszeletek ínyenc raguval sütve recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 4 szál újhagyma
    • 15 dkg bacon
    • 20 dkg trappista sajt
    • 15 dkg konzerv kukorica
    • 1 tk. só
    • 1 mk. őrölt bors
    • 1 tk chili pehely
    • 2 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Kárpáti borzaska recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 4 dl tej
    • 1 fej fokhagyma
    • 20 dkg trappista sajt
    • 2 dl tejföl
    • étolaj
    • őrölt fekete bors
    • 2 db burgonya
    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá