Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires bundában sült karajszelet recept

Kefires bundában sült karajszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 nagy szelet karaj
    • 1-1 csipet só
    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 7-8 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 kis pohár kefir (140 g)
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (v. 2 gerezd fokhagyma)
    • 3 jó púpos ek liszt

    Elkészítése:

    Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval.

    Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk.

    A forgatáshoz egy tányérba kanalazzuk a lisztet.

    Egy másik tálba ütjük a tojásokat, villával kicsit felverjük, majd elkeverjük benne a kefirt, a sót, a borsot, a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Végül beleszórjuk a lisztet, és sűrű, csomómentes tésztává keverjük.

    A karaj szeleteket először megforgatjuk a sima lisztben, majd a kefires masszába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük.

    A forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Az olajból kivéve a bunda keménynek tűnik, de ha fedeles jénaiba rakjuk, akkor a bunda szépen felpuhul, és a hús is meleg marad tálalásig.

    Tipp:

    Vasárnap volt a hetedik házassági évfordulónk. Szűk családi körben, egy ebéd keretében emlékeztünk meg az eseményről. Ezt a finom karajszeletet sütöttem. A vékony bunda puha, szaftos húst takar. Krumplipürét kínáltam hozzá.

    A kefires bundában sült karajszelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 163 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá