Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval.
Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk.
A forgatáshoz egy tányérba kanalazzuk a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, villával kicsit felverjük, majd elkeverjük benne a kefirt, a sót, a borsot, a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Végül beleszórjuk a lisztet, és sűrű, csomómentes tésztává keverjük.
A karaj szeleteket először megforgatjuk a sima lisztben, majd a kefires masszába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük.
A forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Az olajból kivéve a bunda keménynek tűnik, de ha fedeles jénaiba rakjuk, akkor a bunda szépen felpuhul, és a hús is meleg marad tálalásig.
Vasárnap volt a hetedik házassági évfordulónk. Szűk családi körben, egy ebéd keretében emlékeztünk meg az eseményről. Ezt a finom karajszeletet sütöttem. A vékony bunda puha, szaftos húst takar. Krumplipürét kínáltam hozzá.