Kefires bundában sült karajszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kefires bundában sült karajszelet

Hozzávalók:

  • 8 nagy szelet karaj
  • 1-1 csipet só
  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 7-8 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 kis pohár kefir (140 g)
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (v. 2 gerezd fokhagyma)
  • 3 jó púpos ek liszt

Elkészítése:

Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval.

Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk.

A forgatáshoz egy tányérba kanalazzuk a lisztet.

Egy másik tálba ütjük a tojásokat, villával kicsit felverjük, majd elkeverjük benne a kefirt, a sót, a borsot, a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Végül beleszórjuk a lisztet, és sűrű, csomómentes tésztává keverjük.

A karaj szeleteket először megforgatjuk a sima lisztben, majd a kefires masszába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük.

A forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Az olajból kivéve a bunda keménynek tűnik, de ha fedeles jénaiba rakjuk, akkor a bunda szépen felpuhul, és a hús is meleg marad tálalásig.

Tipp:

Vasárnap volt a hetedik házassági évfordulónk. Szűk családi körben, egy ebéd keretében emlékeztünk meg az eseményről. Ezt a finom karajszeletet sütöttem. A vékony bunda puha, szaftos húst takar. Krumplipürét kínáltam hozzá.