Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 retró menzakaja, amit nehéz lenne elfelejteni

Dátum: 2017-05-16 / Írta: Budai István / Látták: 295641 /

Emlékeztek még? Ezeket még a menzán is imádtuk, azóta meg csak jobbak lettek! :)




  • 1. Frankfurti leves

    frankfurti

    Hozzávalók:

    1. 1/2 kg kelkáposzta
    2. 1/2 fej vöröshagyma
    3. 1 gerezd fokhagyma
    4. 40 dkg frankfurti virsli (fele lehet sajtos)
    5. 1 szem burgonya
    6. bors
    7. szárított petrezselyem
    8. snidling

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Tarhonyás hús

    tarhonyas

    Hozzávalók:

    1. 1 kg pulykacombfilé
    2. 3 kápia paprika
    3. 3 bögre tarhonya
    4. 5 dkg kolozsvári szalonna
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    7. 1 dl száraz fehérbor
    8. 1 tk kakukkfű
    9. 1 tk pirospaprika
    10. frissen őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3. Paradicsomos káposzta

    paradicsomoskaposzta

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb fejes káposzta
    2. 1 nagyobb vöröshagyma
    3. 1 üveg sűrített paradicsom
    4. 3 ek liszt
    5. 2 ek olaj
    6. 1 tk pirospaprika
    7. cukor (v. édesítőszer)

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Tojásos nokedli

    galuska

    Hozzávalók:

    1. 4 adag kész, kifőtt, galuska tészta
    2. 6 db tojás
    3. 15 dkg parasztkolbász
    4. 5 dkg füstölt szalonna
    5. 3 szál újhagyma
    6. 5-6 levél medvehagyma
    7. só, bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Császármorzsa

    morzsa

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg búzadara
    2. 15 dkg liszt
    3. 0,5 l tej
    4. reszelt citromhéj
    5. 4 tojás
    6. mazsola
    7. 4 ek porcukor
    8. 10 dkg margarin
    9. 2 csomag vaníliás cukor
    10. csipet só
    11. pici rumaroma

    A recept ide kattintva folytatódik!

    6. Menzás piskóta

    piskota

    Hozzávalók:
    Vizes piskóta:

    1. 25 dkg porcukor
    2. 4 egész tojás
    3. 1 citrom héja és leve
    4. 20 dkg liszt
    5. 4 kanál forró víz
    6. 1 cs sütőpor
    7. meggy (kb 10-15 dkg)

    Csokiöntet:

    1. 2 tojás sárgája
    2. 2 ek liszt
    3. 4 ek cukor
    4. 1 cs vaníliás cukor
    5. 2 púpozott ek kakaópor
    6. 1 liter tej
    7. 5 dkg vaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    7. Bácskai rizses hús

    rizseshus

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertés lapocka
    2. 1 nagy fej hagyma
    3. 25 dkg zöldpaprika
    4. 15 dkg paradicsom
    5. 1 kk pirospaprika
    6. 25 dkg rizs
    7. kisebb csokor petrezselyem
    8. zsiradék
    9. bors
    10. 250 ml húsleves
    11. 250 ml forró víz (ha nincs kéznél levesünk, akkor 500 ml vizet használjunk)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Köménymag leves

    komenymag

    Hozzávalók:

    1. 3 púpos ek liszt
    2. 2-3 ek olaj
    3. 2 púpos ek köménymag egészben
    4. 0,5 kk só
    5. 1 csipet bors
    6. 1 csapott kk őrölt köménymag
    7. 1 kk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
    8. 9 dl víz
    9. 2 kisebb szelet kenyér

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Finomfőzelék

    finom

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg zöldborsó
    2. 15 dkg kukorica
    3. 2 közepes szál sárgarépa
    4. 1 csapott kk só
    5. 1 nagy csipet bors
    6. 3 csapott ek cukor
    7. 3 dl tejföl
    8. 2 ek liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Lebbencs leves

    lebbencs

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg lebbencstészta
    2. 40 dkg krumpli
    3. 10 dkg füstölt szalonna
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    6. só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika
    7. friss, vagy szárított petrezselyem zöld

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá