Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű köménymagleves recept

Egyszerű köménymagleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 púpos ek liszt
    • 2-3 ek olaj
    • 2 púpos ek köménymag egészben
    • 0,5 kk só
    • 1 csipet bors
    • 1 csapott kk őrölt köménymag
    • 1 kk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
    • 9 dl víz
    • 2 kisebb szelet kenyér

    Elkészítése:

    Az egész köménymagot 2 dl vízben felfőzzük. A lisztet egy kisebb fazékban az olajjal csomómentesre keverjük, kis lángon világosra pirítjuk.

    Lehúzzuk a tűzről, majd fokozatosan beleszűrjük a köménymagos főzetet, plusz még kb. 7 dl vizet, közben állandóan kavargatjuk, hogy ne maradjon csomós.

    Visszatesszük a lángra és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

    Közben a kenyereket egész apró kockára, darabokra vágjuk és egy tepsibe rakva 200 fokosra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kicsit megpirítjuk.

    A levest melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

    Tipp:

    Finom, nagyon egyszerű, fél óra alatt elkészíthető és igazán pénztárcabarát. Jól kiegészíti a pirított kenyérkocka, legközelebb egy kis reszelt sajtot is szórok rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá