Egyszerű köménymagleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Egyszerű köménymagleves

Hozzávalók:

  • 3 púpos ek liszt
  • 2-3 ek olaj
  • 2 púpos ek köménymag egészben
  • 0,5 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 csapott kk őrölt köménymag
  • 1 kk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
  • 9 dl víz
  • 2 kisebb szelet kenyér

Elkészítése:

Az egész köménymagot 2 dl vízben felfőzzük. A lisztet egy kisebb fazékban az olajjal csomómentesre keverjük, kis lángon világosra pirítjuk.

Lehúzzuk a tűzről, majd fokozatosan beleszűrjük a köménymagos főzetet, plusz még kb. 7 dl vizet, közben állandóan kavargatjuk, hogy ne maradjon csomós.

Visszatesszük a lángra és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

Közben a kenyereket egész apró kockára, darabokra vágjuk és egy tepsibe rakva 200 fokosra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kicsit megpirítjuk.

A levest melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Tipp:

Finom, nagyon egyszerű, fél óra alatt elkészíthető és igazán pénztárcabarát. Jól kiegészíti a pirított kenyérkocka, legközelebb egy kis reszelt sajtot is szórok rá.