Az ünnepi időszakban a legtöbb energiát általában a főételek és a sütemények kötik le, ezért fontos, hogy a sós ropogtatnivalók egyszerűen elkészíthetők legyenek. Ez a válogatás olyan recepteket tartalmaz, amelyekhez kevés hozzávaló és minimális előkészület szükséges.
A klasszikus sajtos rúd minden alkalommal beválik, akár frissen, akár hidegen tálaljuk. A juhtúrós vagy fetás változat kicsit karakteresebb ízt ad, mégis gyorsan elkészül. A baconos csavart pálcák mutatósak, ugyanakkor percek alatt összeállíthatók. A szalalkális perec a régi idők hangulatát hozza vissza, és remek vendégváró.
Az egyszerű sajtos kifli puha belsejével sokak kedvence lehet. A mascarponés és sonkás-szezámmagos kockák tartalmasabb falatok, amelyek jól illenek egy ünnepi hidegtálhoz. A sós omlós teás sütemény pedig azoknak való, akik a klasszikusabb aprósütiket kedvelik. Ez a válogatás segít abban, hogy legyen néhány gyorsan bevethető ötletünk, amikor már nincs idő hosszasan a konyhában állni.
1. Sós omlós teasütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg tejföl
- tojássárgája + 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - 35 dkg vaj (nem margarin)
- 1 csomag sütőpor
- 25 gr só
- 5 g porélesztő
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Baconos csavart pálcák recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 vékony szelet baconszalonna
- 3 evőkanál mustár
- 5 dkg reszelt kemény sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve) - 1 evőkanál mák
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Szalalkális sós perec recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- tojás
- 6 g szalalkáli
- 50 ml tej
- 2 ek tejföl
- 1 tk só
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek tej
- 1 mk pirospaprika
- szezámmag
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 3 csapott tk só
- 3 dl meleg tej (nem forró!)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 1 ek tejföl
A hajtogatáshoz:
- 1-2 ek olvasztott vaj
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint kolbász
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint szezámmag vagy reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Fetás rudak recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 13 dkg vaj
- tojás
- 1 ek tejföl
- 90 g feta
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - magvak (egész mák, szezámmag, lenmag, köménymag…stb, ki mit szeret)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Klasszikus sajtos rúd recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 200 g margarin
- 100 ml tejföl
- 200 g trappista sajt
- tojássárgája
- só
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag (elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Egyszerű juhtúrós sajtos rúd recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg finomliszt
- 1 csapott kávéskanál só
A tetejére
- tojás
- 25 dkg reszelt trappista sajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Egyszerű sajtos kifli recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg finom liszt
- 1 cs instant élesztő
- 1 tk só
- langyos víz (kb 5-6 dl)
- tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- csipet só
- csipet őrölt bors
- egész kömény
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Karácsonyi sajtos süti recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg füstölt sajt reszelve
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- tojássárgája
- 2-3 tk só
- 5-6 ek tejföl
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kevés pirospaprikával összekeverve - magvak ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Sajtos-mascarponés kocka recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 40 dkg mascarpone
- tojássárgája
- 0,5 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 3 kávéskanál só
Tetejére:
- tojásfehérje
- reszelt sajt











