1. Mézes vajban pirított mákos nudli recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg főtt, áttört burgonya
- 35 dkg rétesliszt
- 2 dkg fagyos zsír
- só
A tetejére:
- 3 ek méz
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
- 3 dkg cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Édes, sült túrós tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg száraz masni tészta (lehet fodros nagy kocka is)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 5 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- vaj vagy margarin a tál kikenéséhez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Nudli recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya hámozatlanul
- kb 20-30 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- zsemlemorzsa
- 1-2 ek olaj
- porcukor
- lekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Krumplis fluta recept
Hozzávalók:
- 2 csésze krumplipüré
- 2 csésze liszt
- 1 ek tejföl
- csipet só
- kevés tej (ha szükséges)
- 4-5 dl étolaj a sütéshez
- 2 ek fahéjas porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tészta-csoda recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros nagy kocka tészta
- 6 evőkanál olaj
- 12 evőkanál cukor
- 4 kis pohár kefir (600g)
- 2 kis pohár tejföl (300g)
- 1 liter tej
- 2 vaníliás cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Grízes tészta mentás-eperszósszal recept
Hozzávalók:
- 500 g bármilyen tészta( én úgy gondolom nem kell tradícionálisan ragaszkodni a metélthez)
- 15 dkg búzadara
- 2 kanál zsír vagy olaj
- só
- egy bögre víz
- 500 g eper
- 5 evőkanál eper szörp
- 3-4 mentalevél
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Gyümölcsös stíriai metélt recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Hamis Stíriai metélt recept
Hozzávalók:
- 1 csomag metélt tészta
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 1 citrom
- 3 kanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- őszibarack kompót
- 1 kanál zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Morzsás nudli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy csipet só
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj a főzővízbe
Morzsához:
- 1 csésze zsemlemorzsa (csésze=2,5 dl)
- 0,5 csésze olaj
- porcukor ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Az igazi orosz Piroski (пирожки) recept
Hozzávalók:
20-25 db-hoz :
- 1 kg liszt
- 1 csomag élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl víz
- 2 dl tej
- 1,5 dl olaj
- só
- cukor
A káposztás töltelékhez:
- 4 fej vöröshagyma
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 3-4 ek cukor
- kömény
- só
- bors
- olaj
A húsos töltelékhez:
- 0,5 kg csirkemellfilé
- 5 fej vöröshagyma
- babérlevél
- ételízesítő
- egész bors
- sertészsír
A barackoshoz (lekvároshoz):
- bármilyen házi, kicsit keményebbre főzött lekvár