Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös stíriai metélt recept

Gyümölcsös stíriai metélt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 16-20 dkg rétesliszt ( attól függ milyen nedves a túró)
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3-4 evőknál porcukor
    • fél citrom héja
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg vaj vagy margarin
    • 1 doboz őszibarack konzerv
    • 1 cs vaníliás pudingpor+fél l tej+cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A túrót krumplinyomón áttörjük, a liszttel, 2 tojás sárgájával, sóval 1 evőkanál porcukorral
    összegyúrjuk. Elképzelhető, hogy a tészta lágy, mert a túró túl vizes, akkor kicsit több lisztet adunk hozzá.
    Ha viszont nem állna össze, mert a túró száraz, akkor tejfölt tehetünk még hozzá.

    Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi széles metéltekre vágjuk, majd sós vízben kifőzzük. Amíg fő a tészta,( jó ha több részletbe főzzük) felverjük a tojások fehérjét, majd összekeverjük a tojás sárgákat a két evőkanál porcukorral, a vajjal, tejföllel, citromhéjjal, csipet sóval és a felvert habbal.

    A megfőtt lecsurgatott tésztát ebbe a masszába beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe a felét beleadagoljuk.
    Megszórjuk felkockázott barack befőttel, majd a maradék tésztát ráhalmozzuk. Elsimítjuk, erre megint befőtt kerül, majd díszítésnek egy kis cukros mákkal még meghintjük.

    160 fokon 30 percig átsütjük, majd vaníliás pudinggal tálalhatjuk hidegen is, melegen is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá