Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes vajban pirított mákos nudli recept

Mézes vajban pirított mákos nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 80 dkg főtt, áttört burgonya
    • 35 dkg rétesliszt
    • 2 dkg fagyos zsír

    A tetejére:

    • 3 ek méz
    • 3 dkg vaj
    • 10 dkg darált mák
    • 3 dkg cukor

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön.

    Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és a fagyos zsírt, valamint egy nagyobb csipet sót, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk.

    Enyhén lisztezett munkalapon vékonyabb rudakká sodorjuk, és centis darabokká vágjuk. Mindegyik kis darabot a két tenyerünk között megsodrunk, így kis nudlikat kapunk.

    Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kevés sóval, és a megsodort nudlikat (én két adagban főztem ki és pirítottam mézes vajban) beledobjuk, és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.

    Ekkor szűrőkanállal kihalásszuk őket, és egy nagyobb serpenyőben, forró mézes vajban megforgatjuk, megpirítjuk kissé. Tálba téve meghintjük darált, cukros mákkal.

    Tálaláskor, kínálhatunk mellé vanília sodót.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá