1. Láva burgonya
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 25 dkg vörös cheddar sajt
- 25d kg bacon
- 4 evőkanál füstös BBQ mártás
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Sütőben sült zöldségek
Hozzávalók:
- cékla
- sárgarépa
- padlizsán
- zeller gumó
- cukkini
- zöld erős paprika
- lila hagyma
- zsálya levelek
- citrombors
- balzsamecet
- olívaolaj
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Krumplis pite
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli meghámozva, szeletelve
- olaj
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Kapros-sajtos tökfasírt
Hozzávalók:
- 1 kg reszelt tök
- 25 dkg krémfehér vagy feta sajt
- 10 dkg reszelt sajt ( pl. trappista)
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kapor
- oregánó
- petrezselyem
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Paradicsomos-mozzarellás cukkinifalatok
Hozzávalók:
- 2 kisebb, zsenge cukkini
- 2 közepes paradicsom
- 1 tasak mozzarella (10 dkg)
- 1 kk só
- 2-3 tekerés frissen őrölt bors
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- 1 kk morzsolt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Fűszeres baconos sült burgonya
Hozzávalók:
- 1,5 kg sütnivaló burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma vagy 3 szál újhagyma
- 6 ek olaj
- só, bors
- kakukkfű, rozmaring
- 10-15 dkg kockázott bacon
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Panírozott hagymakarikák
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek freefrom liszt (aki nem glutén érzékeny: 3 ek finomliszt)
- 1 csomag sütőpor
- 15 ml étolaj + a sütéshez
- 2 dl szódavíz
- 1 tojás
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Sajtos rizskrokett
Hozzávalók:
- 40 dkg kifőtt rizs (nem száraz rizs súly!)
- 2 tojás
- 15 dkg trappista sajt
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 4 púpos ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
- kb 4 dl olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Sajtos, sült rizi-bizi golyók
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt rizs
- 3 tojás
- 15 dkg aprított sajt
- 20 dkg főtt zöldborsó
- só
- 1 mk fehér bors
- 3 ek liszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Mézes párolt cékla
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek cukor
- 2 ek étolaj
- 3 ek ételecet (10 %-os)
- 2 ek méz
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- ízlés szerint só