Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rizskrokett recept

Sajtos rizskrokett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg kifőtt rizs (nem száraz rizs súly!)
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg trappista sajt
    • 3 púpos ek zsemlemorzsa
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém
    • 4 púpos ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
    • kb. 4 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A rizst sós, ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük. A tojással, reszelt sajttal, sóval, borssal és 3 ek zsemlemorzsával alaposan összegyúrjuk. A masszából krokett nagyságú rudakat készítünk, és mindegyiket megforgatjuk zsemlemorzsában.

    Forró olajban közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon ropogósra sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Mostanában nem igazán kelendő a rizs, mint köret idehaza. A legutóbbi ebéd alkalmával maradt is bőven belőle. Ekkor úgy döntöttem, hogy valahogyan mégis csak felhasználom. Pár perc alatt összeállítottam és már csak sütni kellett. Melegen még nyúlós benne a sajt, nagyon finom, kellemesen érződik a fokhagyma is. A sajt egyáltalán nem folyt ki a krokettekből. Remek fogás mártogatóssal is, de főzelék feltétjeként is megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá