Sajtos rizskrokett recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg kifőtt rizs (nem száraz rizs súly!)
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg trappista sajt
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 4 púpos ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
- kb. 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A rizst sós, ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük. A tojással, reszelt sajttal, sóval, borssal és 3 ek zsemlemorzsával alaposan összegyúrjuk. A masszából krokett nagyságú rudakat készítünk, és mindegyiket megforgatjuk zsemlemorzsában.
Forró olajban közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon ropogósra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Mostanában nem igazán kelendő a rizs, mint köret idehaza. A legutóbbi ebéd alkalmával maradt is bőven belőle. Ekkor úgy döntöttem, hogy valahogyan mégis csak felhasználom. Pár perc alatt összeállítottam és már csak sütni kellett. Melegen még nyúlós benne a sajt, nagyon finom, kellemesen érződik a fokhagyma is. A sajt egyáltalán nem folyt ki a krokettekből. Remek fogás mártogatóssal is, de főzelék feltétjeként is megállja a helyét.