Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 kihagyhatatlan csirkés recept ebédre

Dátum: 2024-02-01 / Írta: Budai István / Látták: /

A csirke, mint alapanyag, rendkívül sokoldalú és praktikus választás a konyhában. Szinte nincs is olyan része, amit ne lehetne ízletesen felhasználni, legyen szó akár a mellről, combokról vagy akár a zúzáról. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy a csirke minden formában megállja a helyét. Ezek a receptek tökéletes választások lehetnek a hétvégi összejövetelekhez, ahol a csirke ízvilágának gazdagsága mellett a különféle elkészítési módok is bemutatásra kerülnek. Készüljön a hétvége, hiszen ezekkel a receptekkel valóban emlékezetes lakomát varázsolhat az asztalra!




  • 1 . Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg csirkecomb filé
    2. frissen őrölt bors
    3. 1 ek liszt
    4. 1 ek vaj
    5. 3 ek olívaolaj
    6. 5 szál újhagyma fehér része
    7. 1 csokor petrezselyemzöld
    8. 2 dl száraz fehérbor
    9. 3 dl húsalaplé
    10. 2 ek mézes mustár
    11. 60 dkg frissen kifejtett borsó
    12. 2 dl főzőtejszín
    13. 1 ek krémsajt

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Bajor csirke

    Hozzávalók:

    1. 800 g csirkemell
    2. 300g gomba ( a friss jobb, de lehet konzerv is)
    3. 1 fej hagyma
    4. 200g fagyasztott borsó
    5. 2 db sárgarépa
    6. 375 g tejföl
    7. bors

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Zöldséges tepsis csirke

    Hozzávalók:

    1. 6 db csirke felső combfilé
    2. 1 szál póréhagyma
    3. 4 szilvaparadicsom
    4. 1 szál zellerszál
    5. 1 tv paprika
    6. 1 ág rozmaring
    7. bors
    8. 4 ek olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok

    Hozzávalók:

    1. 3 db egész csirkecomb
    2. 20 dkg füstölt tarja
    3. 2 db főtt  tojás (felkockázva)
    4. 2 db áztatott zsemle
    5. só, bors, petrezselyemzöld, kakukkfű

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Burkolt csirkecombok

    Hozzávalók:

    1. 6 csirke felsőcomb
    2. 4 ek tejföl
    3. 1 csokor aprított petrezselyemzöld
    4. fél fej lilahagyma apróra vágva
    5. 2 gerezd zúzott fokhagyma
    6. só, bors ízlés szerint
    7. 15 dkg reszelt sajt
    8. 12 szelet bacon
    9. kevés olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Sajtos-gombás csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 4 db csirkemell filé
    2. egy vöröshagyma
    3. 20 dkg csiperke gomba
    4. petrezselyemzöld
    5. só, bors
    6. egy csomag mozzarella
    7. 10 dkg reszelt sajt
    8. 2 evőkanál olaj
    9. 1 tk vaj
    10. 2 db paradicsom
    11. 1 evőkanál rozsliszt
    12. 1 teáskanál fűszerpaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Abbahagyhatatlan csirke

    Hozzávalók:

    1. 4 db csirkecomb
    2. 4 ek finomliszt
    3. 1 tk piros paprika
    4. 1 tk só
    5. 1 tk őrölt bors
    6. 1 tk őrölt kömény
    7. 330 gramm tejföl
    8. 4 gerezd zúzott fokhagyma
    9. 20 dkg reszelt sajt

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Vajban sült ananászos csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 0,5 kg csirkemellfilé
    2. 1 doboz ananász konzerv
    3. 10 dkg trappista sajt reszelve
    4. őrölt bors ízlés szerint
    5. 10 dkg vaj
    6. 1 ek olívaolaj
    7. 1 bögre rizs
    8. 2 bögre víz
    9. 5 dkg mazsola

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Csirkemell tejszínes sajtos raguval

    Hozzávalók:

    1. 6 szelet csirkemell
    2. bors
    3. 1 dl étolaj
    4. 30 dkg mexikói vegyes zöldség
    5. 20 dkg vargánya gomba (szeletelve)
    6. 3 dkg vaj
    7. 10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
    8. bors
    9. 2 dl főzőtejszín
    10. 1 ek liszt

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Csirkemell filé spenótos krémsajttal

    Hozzávalók:

    1. 2 egész csirkemellfilé
    2. 2 evőkanál olívaolaj
    3. 1 teáskanál pirospaprika
    4. 0,5 teáskanál fokhagymapor
    5. Só és bors ízlés szerint
    6. 120 g krémsajt
    7. 20 g parmezán sajt
    8. 2 evőkanál majonéz
    9. 100 g friss spenót
    10. 2 fokhagymagerezd
    11. 0,5 teáskanál chilipehely

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá