1. Rozsos kenyér magvakkal
Hozzávalók:
- 350 g finom vagy kenyérliszt
- 150 g világos rozsliszt
- 250-300 ml víz
- 2 ek olaj
- 2 tk só
- 1 cs instant élesztő
- 1 cs rozskovász
- tetejére magvak (nálunk szezámmag, lenmag és egész mák)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Sajtos-tökmagos kenyér
Hozzávalók:
- 80 dkg kenyérliszt
- 1 csapott kk só
- 1 ek olaj
- 4-4,5 dl langyos víz
- 1 cs (7g) szárított élesztő
- 1/2 tojás
- 1 cs (70 g) hántolt pirított tökmag
- 10 dkg sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Magvas házi kenyér
Hozzávalók:
- 15 dkg kenyérliszt
- 0,9 dl víz
- 0,3 dkg friss élesztő
- 3-3 dkg mák, szezámmag és lenmag
- 0,9 dl meleg víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Házi kenyér teljes kiőrlésű lisztből
Hozzávalók:
- 300 g aktív kovász
- 500 g kenyérliszt
- 250 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
- 20 g só
- 400 ml víz
- 2 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Rusztikus krumplis kenyér
Hozzávalók:
- 15 dkg kenyérliszt (BL80)
- 0,3 dkg friss élesztő
- 0,9 dl víz
- 20 dkg megfőtt, áttört krumpli (3 kisebb darab)
- a fenti összes öregtészta
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Fehér kenyér
Hozzávalók:
- 15 dkg kenyérliszt (Bl80)
- 0,3 dkg friss élesztő
- 0,9 dl víz
- 50 dkg kenyérliszt (BL80)
- 2 csapott tk só
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható, nálam pont elfogyott)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Krumplis kenyerem
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- kb 2 nagy evőkanálnyi maradék krumplipüré
- 2-2,5 tk só
- 37 dkg aktív kovász
- 1,5 dkg élesztő
- kb 3 dl víz
- 3 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Zürichi kenyér
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 g élesztő
- 130 g víz
- 17 g aktív kovász
- a kész kovász
- 30 dkg liszt
- 170 g víz
- 20 g szobahőmérsékletű vaj
- 8 g élesztő
- 10 g só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Öregtésztás kenyér
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5-2 tk só
- 20 dkg öregtészta
- 1 dkg élesztő
- kb 2,5 dl víz
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Bögrés házi ropogós kenyér
Hozzávalók:
- 4 csésze liszt a csésze 2,5 dl-es (kenyérliszt, teljes kiőrlésű, Graham, rozs stb. ízlés szerint vegyítve)
- 1 teáskanál porélesztő
- 2 teáskanál só
- 2 csésze víz