Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zürichi kenyér recept

Zürichi kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kovász:

    • 20 dkg liszt
    • 3 g élesztő
    • 130 g víz
    • 17 g aktív kovász

    Tésztához:

    • a kész kovász
    • 30 dkg liszt
    • 170 g víz
    • 20 g szobahőmérsékletű vaj
    • 8 g élesztő
    • 10 g só

    Elkészítése:

    A kovászhoz valókat alaposan összekeverjük. 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. Akinek nincs aktív kovásza az élesztőt emelje meg 5 grammra.

    Kenyérhez:
    Az átszitált lisztet a sóval elkeverem. Az élesztőt felfuttatom a vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel. Majd tésztát dagasztok a többi hozzávalóval együtt.

    Letakarom és hagyom fél órát kelni, ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni.

    Megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe, ráteszem a tetejét is. Hagyom 1 órát kelni, bevágom a tetejét, bekapcsolom a sütőt 230 fokra.

    Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel, visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe 1 órát sütöm.

    Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem. Hagyom kihűlni.

    Másfélszeres adagot sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá