Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Öregtésztás kenyér recept

Öregtésztás kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1,5-2 tk. só
    • 20 dkg öregtészta
    • 1 dkg élesztő
    • kb. 2,5dl víz
    • 2. ek olaj

    Elkészítése:

    Az átszitált lisztet a sóval elkeverem.Az élesztőt felfuttatom 2 dl vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel, majd tésztát dagasztok a többi hozzávalóval együtt, annyi vizet adjunk hozzá ne legyen ragadós és kemény se a tészta.

    Letakarom és hagyom fél órát kelni,ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tíz- tizenöt percet kelni.Majd megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe,ráteszem a tetejét is.

    Hagyom 1 órát kelni (ez a kelesztési idő 21-22 fokos helységre vonatkozik),bevágom a tetejét,bekapcsolom a sütőt 230 fokra.

    Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel, visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe 1 órát sütöm (a sütési idő sütőtől függ,ki kell tapasztalni mert nem egyformák).

    Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem. Hagyom kihűlni.

    Ha 22 fonál melegebb van akkor figyeljünk arra hogy az utolsó fázisban az 1 óra kelesztési idő lerövidül.

    Ez a kenyér 25 fokos helységben készült és 45 percig kelt és lettem a konyhakőre mert az hidegebb.

    Tipp:

    Az öregtészta receptjét itt találjátok!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek