1. Duplán sajtos, joghurtos lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csapott evőkanál só
- 1,5 dl langyos víz
- 2 dl natúr joghurt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. A legegyszerűbb piaci lángos recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt vagy kenyérliszt
- 2 tk só
- 4-4,2 dl víz
- 3 dkg élesztő
- kb 1 l olaj vagy másmilyen zsiradék a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Lecsós házi lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 1 kk só
- 1 dl tejföl
- 1 dkg élesztő
- 1 teáskanál olívaolaj (szükség szerint)
- 1 dl tej (langyos, szükség szerint)
- 5 dl napraforgó olaj (a sütéshez, szükség szerint)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Burgonyás lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mk cukor
- 1 tk só
- Kb 2 dl langyos víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Virslivel, sajttal töltött lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 1.5 dl tejföl
- kb. 4 pár virsli
- só
- sajt
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Töltött lángos recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 mk cukor
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Hetes lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 150 g tejföl
- 5 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1 tojás
- 1 ek olaj
- 1 ek só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Kefires lángos recept
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 5 dkg friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 6 dl kefir
- 3 tk só
- 100 dkg liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Sütőporos lángos 15 perc alatt recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk só
- 1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek kefir
- 1,5-2 dl víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Csirkemellel töltött lángos recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 24 dkg tejföl
- kb 3 dl tej (a tésztához annyi tejet adjunk, hogy könnyen kezelhető legyen, de ne ragadjon)
- cukor