Tartósítószer mentes eperlekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 350 g cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
Egy megfelelő méretű fazékba feltesszük, majd hozzáadjuk a cukrot. Közepes lángon elkezdjük főzni.
Miután felforr, adjuk hozzá a citrom levét. Ha kell törjük át az epret és habozzuk le, majd kb 30 percet főzzük.
Kifőzött és kihűlt üvegekbe szedjük (2 db 400 ml es). A kupakot erősen ráhúzva fejre fordítjuk 5-10 percre.
24 órára szárazdunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »