Tartósítószer mentes eperlekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 350 g cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
Egy megfelelő méretű fazékba feltesszük, majd hozzáadjuk a cukrot. Közepes lángon elkezdjük főzni.
Miután felforr, adjuk hozzá a citrom levét. Ha kell törjük át az epret és habozzuk le, majd kb 30 percet főzzük.
Kifőzött és kihűlt üvegekbe szedjük (2 db 400 ml es). A kupakot erősen ráhúzva fejre fordítjuk 5-10 percre.
24 órára szárazdunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »