Tartósítószer mentes eperlekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 350 g cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
Egy megfelelő méretű fazékba feltesszük, majd hozzáadjuk a cukrot. Közepes lángon elkezdjük főzni.
Miután felforr, adjuk hozzá a citrom levét. Ha kell törjük át az epret és habozzuk le, majd kb 30 percet főzzük.
Kifőzött és kihűlt üvegekbe szedjük (2 db 400 ml es). A kupakot erősen ráhúzva fejre fordítjuk 5-10 percre.
24 órára szárazdunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »