Tartósítószer mentes eperlekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 350 g cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
Egy megfelelő méretű fazékba feltesszük, majd hozzáadjuk a cukrot. Közepes lángon elkezdjük főzni.
Miután felforr, adjuk hozzá a citrom levét. Ha kell törjük át az epret és habozzuk le, majd kb 30 percet főzzük.
Kifőzött és kihűlt üvegekbe szedjük (2 db 400 ml es). A kupakot erősen ráhúzva fejre fordítjuk 5-10 percre.
24 órára szárazdunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »