Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomlé tartósítószer mentesen recept

Paradicsomlé tartósítószer mentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 kg paradicsom
    • 2 dl napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

    Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.

    A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig. Paradicsompasszírozón áttörjük.

    A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük kb 30 percig.

    A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet, majd 1 cm vastagságú olajat öntünk rá és kupakkal jó erősen lezárjuk.

    Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük.

    Egészségetekre!!

    Tipp:

    Használatkor az olajat leöntöm a tetejéről és máris fogyasztható!!

    Lehet több mennyiségből is készíteni, 4 kg pariból a képen látható mennyiség lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá