Paradicsomlé tartósítószer mentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Paradicsomlé tartósítószer mentesen

Hozzávalók:

  • 4 kg paradicsom
  • 2 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.

A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig. Paradicsompasszírozón áttörjük.

A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük kb 30 percig.

A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet, majd 1 cm vastagságú olajat öntünk rá és kupakkal jó erősen lezárjuk.

Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük.

Egészségetekre!!

Tipp:

Használatkor az olajat leöntöm a tetejéről és máris fogyasztható!!

Lehet több mennyiségből is készíteni, 4 kg pariból a képen látható mennyiség lett!