Szilvabefőtt recept

Hozzávalók:
- 1 l víz
- 30 dkg kristálycukor
- szilva (sajnos, nem mértük a mennyiségét)
Elkészítése: F
eltesszük a vizet forrni a cukorral. Mikor felforrt, hozzáadjuk a kimagozott szilvát és hagyjuk ismét felforrni. Néhány forralás után, még forrón beleadagoljuk a kifertőtlenített befőttes üvegekbe a levével együtt, rácsavarjuk a kupakokat és mehetnek 24 órára a száraz dunsztba.
Tipp:
Keményebb húsú szilvát használtunk fel a befőttnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »