Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forrázott, friss nyári csalamádé, tartósító nélkül recept

Forrázott, friss nyári csalamádé, tartósító nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej káposzta
    • 2 db kígyóuborka
    • 5 db kápia paprika
    • 1 fej karfiol
    • 5 fej hagyma
    • 1 csomag újhagyma
    • 2 fej lilahagyma
    • 1 csokor kapor
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 5 db sárgarépa
    • 1 kanál fekete bors
    • 1 kávéskanál koriandermag
    • 1 kávéskanál mustármag
    • 3 kanál só
    • 1 dl almaecet

    Elkészítése:

    Frissen készül, nem kell érlelni, dunsztolni, néhány óra múlva fogyasztható.

    Elsősorban rendezvényekre ajánlom, vagy bográcsozás mellé.

    A káposztát legyaluljuk, vagy felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát, uborkát, paprikát és minden más zöldségfélét felszeletelünk.

    A káposztát, a hagymát, a sárgarépát és a kisebb rózsákra szedett karfiolt blansírozzuk (rövid időre forró vízbe mártjuk). Néhány perc után leszűrjük és a többi zöldségfélét, a még meleg zöldségekhez keverjük.

    A fűszereket is hozzáadva, felöntjük fél liter víz és az almaecet keverékével, majd többször összeforgatjuk.

    Amíg hűl, a zöldségek felveszik a fűszerek ízét. Kihűlés után fogyasztható.

    Receptem nem a télire eltett csalamádét írja le, azt más eljárással készítjük. Tapasztalataim szerint, hűtőszekrényben több mint két hétig tárolható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá