Hozzávalók:
Elkészítése:
Frissen készül, nem kell érlelni, dunsztolni, néhány óra múlva fogyasztható.
Elsősorban rendezvényekre ajánlom, vagy bográcsozás mellé.
A káposztát legyaluljuk, vagy felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát, uborkát, paprikát és minden más zöldségfélét felszeletelünk.
A káposztát, a hagymát, a sárgarépát és a kisebb rózsákra szedett karfiolt blansírozzuk (rövid időre forró vízbe mártjuk). Néhány perc után leszűrjük és a többi zöldségfélét, a még meleg zöldségekhez keverjük.
A fűszereket is hozzáadva, felöntjük fél liter víz és az almaecet keverékével, majd többször összeforgatjuk.
Amíg hűl, a zöldségek felveszik a fűszerek ízét. Kihűlés után fogyasztható.
Receptem nem a télire eltett csalamádét írja le, azt más eljárással készítjük. Tapasztalataim szerint, hűtőszekrényben több mint két hétig tárolható.