Őszibarackbefőtt recept

Hozzávalók:
- 12 kg őszibarack
- 45 dkg cukor vagy esetleg édesítő (ízlésünknek megfelelő márkaés mennyiség)
Elkészítése:
A kicsit még kemény őszibarackokat alaposan megmossuk, meghámozzuk és magjukat kiszedjük, majd felvágjuk.
Szépen üvegekbe rendezzük, tetejére cukrot szórunk (720 ml-es üvegekbe 2 evőkanállal vagy édesítőt teszünk bele). Az üvegeket hideg csapvízzel feltöltjük, majd lezárjuk és a befőzőautomatába helyezzük. 85 °C-on 30 percig dunsztoljuk.
Ha nincs autómatánk, akkor egy edényben dunsztoljuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »