Őszibarackbefőtt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 12 kg őszibarack
- 45 dkg cukor vagy esetleg édesítő (ízlésünknek megfelelő márkaés mennyiség)
Elkészítése:
A kicsit még kemény őszibarackokat alaposan megmossuk, meghámozzuk és magjukat kiszedjük, majd felvágjuk.
Szépen üvegekbe rendezzük, tetejére cukrot szórunk (720 ml-es üvegekbe 2 evőkanállal vagy édesítőt teszünk bele). Az üvegeket hideg csapvízzel feltöltjük, majd lezárjuk és a befőzőautomatába helyezzük. 85 °C-on 30 percig dunsztoljuk.
Ha nincs autómatánk, akkor egy edényben dunsztoljuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.