Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsó télire recept

Lecsó télire
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3,5 kg kicsumázott, felszelt paprika
    • 2,5 kg paradicsom tisztítva, szeletelve
    • 0,5 liter étolaj
    • 0,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva
    • só ízlés szerint
    • 1 mokkáskanál szalicil

    Az üvegek tetejére:

    • 2-3 ek étolaj

    Elkészítése:

    Az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan kimossuk és megszárítjuk.

     

    A lecsó készítés:

    Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is.

    Amikor a paradicsom összeesik, hozzáadjuk a paparikát és a sót is.

    Egy kevés cukrot teszünk hozzá, majd a főzés végén hozzáadjuk a szalicilt is.

    Egy tepsibe rakjuk az üvegeket, majd az aljába forró vizet tesszünk, hogy az üvegek ne pattanjanak el, ha a forró lecsót rámerjük.

    Megtöltjük az üvegeket, majd minegyiknek a tetejére étolajat teszünk.

    Rácsavarjuk a tetőket, majd szárazdunszba tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá