Lecsó télire recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3,5 kg kicsumázott, felszelt paprika
- 2,5 kg paradicsom tisztítva, szeletelve
- 0,5 liter étolaj
- 0,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva
- só ízlés szerint
- 1 mokkáskanál szalicil
Az üvegek tetejére:
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése:
Az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan kimossuk és megszárítjuk.
A lecsó készítés:
Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is.
Amikor a paradicsom összeesik, hozzáadjuk a paparikát és a sót is.
Egy kevés cukrot teszünk hozzá, majd a főzés végén hozzáadjuk a szalicilt is.
Egy tepsibe rakjuk az üvegeket, majd az aljába forró vizet tesszünk, hogy az üvegek ne pattanjanak el, ha a forró lecsót rámerjük.
Megtöltjük az üvegeket, majd minegyiknek a tetejére étolajat teszünk.
Rácsavarjuk a tetőket, majd szárazdunszba tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.