Lecsó télire

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3,5 kg kicsumázott, felszelt paprika
  • 2,5 kg paradicsom tisztítva, szeletelve
  • 0,5 liter étolaj
  • 0,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva
  • só ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szalicil

Az üvegek tetejére:

  • 2-3 ek étolaj

Elkészítése:

Az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan kimossuk és megszárítjuk.

 

A lecsó készítés:

Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is.

Amikor a paradicsom összeesik, hozzáadjuk a paparikát és a sót is.

Egy kevés cukrot teszünk hozzá, majd a főzés végén hozzáadjuk a szalicilt is.

Egy tepsibe rakjuk az üvegeket, majd az aljába forró vizet tesszünk, hogy az üvegek ne pattanjanak el, ha a forró lecsót rámerjük.

Megtöltjük az üvegeket, majd minegyiknek a tetejére étolajat teszünk.

Rácsavarjuk a tetőket, majd szárazdunszba tesszük.