Káposztával töltött paprika télire recept
Hozzávalók:
- 2 kg fehér káposzta
- 70 dkg vöröskáposzta
- 50 dkg vöröshagyma
- 2 ek só
- 2 kg körüli paprika
A felöntő léhez :
- 2,5 liter víz
- 3,5 dl 20 %-os ecet
- 35 dkg kristálycukor
- 4 ek só
- 2 tk szalicil
Fűszerek:
- egész bors
- egész fűszerkömény
- babérlevél
Elkészítése:
A felöntő léhez valókat összekevertem, közben kóstolgatva, hogy édesebb legyen-e.
A paprikát megmostam, a végét levágtam, a belsejét kiszedtem. A káposztákat legyalultam, a hagymát hozzá aprítottam és 2 ek sóval megszórtam.
Hagytam állni fél órát, ezután kifacsartam.
A paprikákat megtöltöttem, az üvegek aljára egy sor káposztát tettem, erre jött egy sor töltött paprika, megint egy sor káposzta, addig folytatva, amíg el nem fogy.
A tetejére raktam a fűszerekből, majd felöntöttem a lével és lezártam a tetejét.
Ha reggelre nem lesz tele lével, akkor pótolom, hogy tele legyen.
Megjegyzés:
A felöntő levet mindenki ízesítse a saját ízlése szerint, ez most egy picit édesebb lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









