Káposztával töltött paprika télire recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg fehér káposzta
- 70 dkg vöröskáposzta
- 50 dkg vöröshagyma
- 2 ek só
- 2 kg körüli paprika
A felöntő léhez :
- 2,5 liter víz
- 3,5 dl 20 %-os ecet
- 35 dkg kristálycukor
- 4 ek só
- 2 tk szalicil
Fűszerek:
- egész bors
- egész fűszerkömény
- babérlevél
Elkészítése:
A felöntő léhez valókat összekevertem, közben kóstolgatva, hogy édesebb legyen-e.
A paprikát megmostam, a végét levágtam, a belsejét kiszedtem. A káposztákat legyalultam, a hagymát hozzá aprítottam és 2 ek sóval megszórtam.
Hagytam állni fél órát, ezután kifacsartam.
A paprikákat megtöltöttem, az üvegek aljára egy sor káposztát tettem, erre jött egy sor töltött paprika, megint egy sor káposzta, addig folytatva, amíg el nem fogy.
A tetejére raktam a fűszerekből, majd felöntöttem a lével és lezártam a tetejét.
Ha reggelre nem lesz tele lével, akkor pótolom, hogy tele legyen.
Megjegyzés:
A felöntő levet mindenki ízesítse a saját ízlése szerint, ez most egy picit édesebb lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.