Ecetes cékla recept

Hozzávalók:
- 3 kg cékla
- 2 l víz
- 0,5 l ételecet
- 10 dkg só
- 15 dkg kristálycukor
- 1 kk köménymag
- 1 kk ánizs
- 1 kk édeskömény
Elkészítése:
A céklát megpucoljuk, felvágjukvágjuk, majd puhára főzzük a többi hozzávalóval.
Elmosott, fertőtlenített befőttesüvegekbe töltjük és a levét átszűrve rákenalazzuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Aki szereti, tehet a főzővizébe 10 cm-es tormát is. A fűszerek helyett savanyúságtartósítót is rakhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »