Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés körte dzsem recept

Csokoládés körte dzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Lassan leérnek a hatalmas és ízletes körtéink, így még amit lehet gyorsan készítek belőlük.
    Szerettem volna valami különleges lekvárféleséget, ezért esett a választásom az alábbi receptre.
    Nem akartam teljesen szétfőzni a körte darabkákat illetve pürésíteni, így inkább dzsem jellegű lett a végeredmény, valamint nagyon, de nagyon finom is!

    Hozzávalók:

    • 2,5 kg körte
    • 40-50 dkg cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 10 dkg 70 %-os csokoládé
    • 4-5 kupaknyi rumaroma
    • 1,5 tasak 3:1-ben zselésítő

    Elkészítése:

    A körtéket megmossuk, megpucoljuk, magházat eltávolítjuk. Kockákra vágjuk és egy lábasban a cukorral elkeverve főzni kezdjük. Hozzáadjuk a citrom levét is és egészen addig főzzük míg a körte jó puha nem lesz. Ezután beletördeljük a csokoládét és időnként megkevergetjük. Mikor teljesen beleolvadt hozzáadhatjuk a rumaromát.

    Fokozott elővigyázatossággal legyünk a lekvárunk felé, mert a csokitól sűrűbb lesz, ezáltal hamarabb odakaphat!

    Amikor ez a művelet is megvolt, akkor jöhet a zselésítő. Én biztosra szerettem volna menni, így került bele 1,5 csomaggal. Mikor a zselésítőt is hozzáadtuk, még 2-3 percet főzzük zubogva (nem leégetve), majd elzárjuk.

    Még forrón steril üvegek pereméig töltjük és fejre fordítjuk kb 5-10 percre. Ahogy hűl, úgy fog szépen szilárdulni.

    A képen látható mennyiség lett, azaz egy normál és két kisebb üvegnyi.

    Tipp:

    A csokoládés lekvár további fűszerei lehetnek: fahéj, gyömbér, vanília aroma vagy cukor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá