Csemege uborka recept
Hozzávalók:
- 5 kg uborka (kb)
- 3,6 l víz (hideg csapvíz)
- 5,4 dl ecet (20 %-os)
- 54 dkg cukor
- 10,8 dkg só (asztali)
- 6 teáskanál mustármag
- 12 db babérlevél
- 1 ek fekete bors (szemes)
- 1 ek koriandermag
- 1 teáskanál borkén
Elkészítése:
Az üvegeket jól kimossuk forró vízzel. Lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.
Az uborkákat alaposan megmossuk.
Mindegyik üveg aljára teszünk 2 db babérlevelet, koriander- és mustármagot, a fekete borsot elosztjuk szintén. Belerakjuk az uborkákat szorosan az üvegekbe.
Elkészítjük a levet. A hideg vizet kimérjük, a cukrot, sót addig keverjük, míg elolvad teljesen. Végül hozzámérjük a borkénport is, amivel jól elkutyuljuk.
Az üvegekre merjük a levet, majd a tetejét jó szorosan rátekerjük. Hűvös, hideg helyre tesszük.
Egészségetekre!!
Tipp:
Ez a mennyiség 6 db másfél literes üvegre van kiszámolva. Az uborka mennyisége egy-két darabbal eltérhet.
Ha kevésnek bizonyult a felöntőlé, keverjünk még ugyanilyen levet újból, majd pótoljuk.
A maradékot bátran el lehet tenni és máshoz felhasználni! Aki akar, kaprot is tehet az aljára!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









