Csemege uborka recept

Hozzávalók:
- 5 kg uborka (kb)
- 3,6 l víz (hideg csapvíz)
- 5,4 dl ecet (20 %-os)
- 54 dkg cukor
- 10,8 dkg só (asztali)
- 6 teáskanál mustármag
- 12 db babérlevél
- 1 ek fekete bors (szemes)
- 1 ek koriandermag
- 1 teáskanál borkén
Elkészítése:
Az üvegeket jól kimossuk forró vízzel. Lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.
Az uborkákat alaposan megmossuk.
Mindegyik üveg aljára teszünk 2 db babérlevelet, koriander- és mustármagot, a fekete borsot elosztjuk szintén. Belerakjuk az uborkákat szorosan az üvegekbe.
Elkészítjük a levet. A hideg vizet kimérjük, a cukrot, sót addig keverjük, míg elolvad teljesen. Végül hozzámérjük a borkénport is, amivel jól elkutyuljuk.
Az üvegekre merjük a levet, majd a tetejét jó szorosan rátekerjük. Hűvös, hideg helyre tesszük.
Egészségetekre!!
Tipp:
Ez a mennyiség 6 db másfél literes üvegre van kiszámolva. Az uborka mennyisége egy-két darabbal eltérhet.
Ha kevésnek bizonyult a felöntőlé, keverjünk még ugyanilyen levet újból, majd pótoljuk.
A maradékot bátran el lehet tenni és máshoz felhasználni! Aki akar, kaprot is tehet az aljára!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »