Bolognai szósz télire recept

Hozzávalók:
- 2 kg paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 kis fej zeller
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 zöld paprika (lehet kápia is)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- babérlevél összemorzsolva vagy darálva
- rozmaring ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A paradicsomot ledarálom, felfőzöm.
Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.
Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szerint a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.
Kb fél óráig főzöm, aztán tiszta üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.
Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »