Bolognai szósz télire recept
Hozzávalók:
- 2 kg paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 kis fej zeller
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 zöld paprika (lehet kápia is)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- babérlevél összemorzsolva vagy darálva
- rozmaring ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A paradicsomot ledarálom, felfőzöm.
Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.
Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szerint a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.
Kb fél óráig főzöm, aztán tiszta üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.
Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









