Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept

Dátum: 2025-12-05 / Írta: Budai István / Látták: /

A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsféle. Ezek az ételek egyszerre látványosak és laktatóak, így bármilyen ünnepi menüben megállják a helyüket. A válogatásban 12 kipróbált receptet gyűjtöttünk össze csirkemellből és karajból készítve. Mindegyik más ízvilágot kínál, a klasszikustól a pikánsabb, ízesebb változatokig. Ha szeretnénk biztosra menni az ünnepi főételekkel, ezek a töltött húsok megbízható választást jelentenek.

  • A karácsonyi készülődés során gyakran keresünk olyan főételeket, amelyek egyszerre elegánsak, tartalmasak és könnyen szeletelhetők. A töltött húsok pontosan ezt a kategóriát képviselik, hiszen változatosan készíthetők, és szépen mutatnak a tálalásnál. Ebben a válogatásban 12 olyan receptet gyűjtöttünk össze, amelyek a sajttal, gombával, sonkával, krémsajttal vagy éppen csípős fűszerekkel töltött változatokat mutatják be.

    Ezek az ételek jól szeletelhetők, így nagyobb vendégsereg esetén is praktikus megoldást jelentenek. A töltelékek között találunk hagymás, sajtos, gombás és fűszeres kombinációkat is, így könnyen kiválaszthatjuk a család kedvenceit. A receptek szinte mindegyike előkészíthető előző nap, ami sokat segít az ünnepi rohanásban. A töltött húsok tálalása egyszerű, mégis mutatós, ezért remekül illenek egy karácsonyi menüsorba. A válogatás célja, hogy segítsen megtalálni azt a főételt, amely az ünnep napján is megbízhatóan sikerül.

    1. Ördögien jó göngyölt csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 4 főre:

    • 4 db csirkemell filé
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 2 db paradicsom
    • 20 dkg trappista sajt
    • őrölt fehér bors
    • 8 szelet bacon

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Töltött csirkemell „Józsi módra” recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 db csirkemell filé
    • 4 szelet trappista sajt
    • 4 szelet bacon
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 2 db paradicsom
    • 4 szelet füstölt sonka

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • tojás
    • 30 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Csípős, töltött csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 4 személyre:

    • 4 db csirkemell filé
    • 4 szelet trappista sajt
    • 4 szelet sonka
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 2 db paradicsom

    A panírozáshoz:

    • finom liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Fűszeres sajttal, lilahagymával töltött csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • fél kg csirkemell
    • 1 fej lilahagyma
    • 15 dkg tejszínes krémsajt
    • őrölt fehérbors
    • rozmaring
    • kakukkfű
    • bazsalikom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • tojás
    • liszt, zsemlemorzsa
    • 3 dl étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Szezámmagos göngyölt karaj recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4-5 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    • 0,5 szál póréhagyma
    • 1 kör dobozos medvesajt (nálunk zöldfűszeres)
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 8 szelet szalámi
    • só, őrölt bors ízlés szerint

    A panírozáshoz:

    • kb 20 dkg finomliszt
    • tojás
    • kb 30 dkg zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál szezámmag

    A sütéshez:

    • bő zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Újhagymás, csípős krémsajttal töltött csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 db csirkemell filé
    • 1/2 csokor újhagyma
    • 8 db cikk /medve, mackó vagy bár milyen natúr /kenhető sajt
    • 1 db jalapeno vagy hegyes erős paprika
    • őrölt fehér bors

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • tojás
    • 30 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Gombás tojással töltött csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 csirkemellfilé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 30 dkg gomba
    • tojás
    • őrölt fekete bors

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Sajttal, gombával töltött csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 4 személyre:

    • 4 db csirkemell filé
    • 20 dkg gomba
    • 8 szelet lapka sajt
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • őrölt fehér bors

    A panírozáshoz:

    • finom liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Karácsonyi göngyölt karaj szezámmagos bundában recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    • 0,5 szál póréhagyma
    • 1 doboz medvesajt
    • 1 db piros kaliforniai paprika
    • 8 szelet paprikás szalámi
    • őrölt fehér bors

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • tojás
    • 30 dkg zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál szezámmag

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Falusi göngyölt karaj recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
    • bors

    Töltelék:

    • tojás
    • fél fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
    • 4-5 csemege uborka
    • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
    • 10 dkg sajt
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Sajttal, sonkával, baconnal, medvehagymával töltött csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 csirkemell filé
    • 4 szelet bacon
    • 4 szelet sajt
    • 8 levél medvehagyma vagy újhagyma

    A panírozáshoz:

    • finomliszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Fajita töltött csirkemell recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 db piros kaliforniai paprika
    • 1 db sárga kaliforniai paprika
    • 1 db zöld kaliforniai paprika /én hegyes erőssel helyettesítettem/
    • 1 fej vöröshagyma /vagy 2 szál újhagyma/
    • 1 mk só
    • 1 csipet frissen őrölt bors
    • 5 dkg krémsajt
    • ½ csésze cheddar sajt
    • ½ csésze borsos jack sajt /én füstölt gomolyát tettem bele/
    • 4-6 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül

    A csirke fűszerezéséhez:

    • só, őrölt bors, őrölt kömény, chili por, fokhagyma por
    • repce vagy olíva olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá