Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod

Dátum: 2025-11-17 / Írta: / Látták: /

Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycsiklandó torta mindig telitalálat! Legyen szó klasszikus ízekről, mint a somlói vagy a mézes-narancsos rétegek, vagy modern csavarokról, mint a Ferrero Rocher vagy Oreo torta, ezek az ünnepi desszertek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arcára. A krémes, fűszeres, diós, csokoládés vagy gyümölcsös ízvilág mind hozzájárul ahhoz, hogy az ünnepek valóban emlékezetesek legyenek. Válogass ezek közül a tortacsodák közül, és tedd még édesebbé az idei karácsonyt!

  • 1. Ferrero rocher torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

    • 15 dkg porcukor
    • 50 dkg mogyoró (darálva)
    • tojás (közepes)
    • 5 dkg liszt
    • 3 dkg holland kakaó
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Mogyorós csokoládékrém hozzávalói:

    • 10 ek mogyorókrém (Nutella)
    • 30 dkg vaj
    • 40 dkg csokoládé
    • 1 cs ostyalap

    Mogyoróvajas bonbon hozzávalói:

    • 4-5 ek mogyoróvaj
    • 2 ek porcukor
    • 1 db ostyalap
    • 1 tábla csokoládé (nálam 70 %-os)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Fahéjas mascarponés torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • tojás
    • 4 csapott evőkanál cukor
    • 4 púpos evőkanál liszt
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    Krémhez:

    • 250 gramm mascarpone (szobahőmérsékletű)
    • 130 gramm porcukor
    • 1/2 evőkanál őrölt fahéj
    • 400 gramm habtejszín (fele lehet növényi, fele legyen legalább 30%-os zsírtartalmú állati eredetű)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Narancskrémes mézeskalács torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    A piskótához:

    • tojás
    • 125 gramm cukor
    • 125 gramm liszt
    • 10 gramm sütőpor
    • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 0,5 dl étolaj
    • 0,5 dl víz

    A narancskrémhez:

    • 400 ml 100%-os narancslé
    • 100 gramm cukor
    • 60 gramm vaníliás pudingpor
    • 90 gramm hideg vaj

    A díszítéshez:

    • mézeskalács figurák

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Somlói torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Világos piskóta:

    • tojás
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 csipet sütőpor

    Kakaós piskóta:

    • 2 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 9 dkg liszt
    • 1 dkg kakaópor
    • 1 csipet sütőpor

    Diós piskóta:

    • 2 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 7 dkg liszt
    • 3 dkg dió
    • 1 csipet sütőpor

    Vaníliakrém:

    • 4 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Szirup:

    • 2 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 1 evőkanál rum
    • ½ citrom reszelt héja
    • ½ narancs reszelt héja

    Csokoládéöntet:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 80 ml víz
    • 1 evőkanál rum

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Zserbó torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók (16 szelethez):

    Piskóta:

    • tojás
    • 8 dkg liszt
    • 4 dkg darált dió
    • 12 dkg cukor

    Töltelék:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió (enyhén megpirítva)
    • 4 dl habtejszín
    • sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • felezett dió
    • étcsokoládés tükörmáz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Karinthy-torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 12,5 dkg vaj
    • 12,5 dkg porcukor
    • 12,5 dkg csokoládé
    • tojás
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 5 dkg őrölt mandula
    • 4 dkg darált háztartási keksz
    • 1 kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 15 dkg étcsokoládé

    Panírozáshoz:

    • 5 dkg mandula
    • 1 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Vörösbársony karácsonyfagömb torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 300 ml olaj
    • 500 g finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 4 tk sütőpor
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 560 g barnacukor
    • 1 tk só
    • 400 ml író
    • 4 tk vaníliaaroma
    • 30 ml piros ételfesték
    • tojás

    Krém:

    • 500 ml cukrászhab
    • 250 g mascarpone
    • 10 ek  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 4 ek mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 csomag bourbon vanília

    Bevonat:

    • 500 g piros fondant
    • 200 g fehér fondant

    Formához:

    • félgömb alakú tortaforma
    • fondant simító lapocska
    • hópehely formájú nyomókorong
    • szalag

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Tejszínes-vaníliás torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:

    Piskóta:

    • tojás
    • 210 g cukor
    • 115 ml olaj
    • 115 ml tej
    • 250 g liszt
    • csipet só
    • 3/4 cs sütőpor
    • 15 g kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 dl tejszín
    • 1 dl cukrász habalap

    Külső krém:

    • 1 dl állati tejszín
    • 1 dl cukrász habalap
    • pici sárga gél ételfesték

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Tejfölös-meggyes pitetorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg hideg margarin
    • csipet só
    • 1 tasak sütőpor
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • kb 20 dkg tejföl

    Töltelék:

    • 2 ü meggybefőtt
    • 3 ek cukor vagy ízlés szerint
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1 dl meggylé

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 60 dkg tejföl + a kenéshez
    • 10 dkg porcukor
    • 10 g étkezési zselatin
    • 30 ml víz

    Továbbá:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • meggy
    • zöld marcipánmassza

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Spekulatius sajttorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 200 g spekulatius keksz (vagy mézeskalács)
    • 60 g vaj

    A töltelékhez:

    • 180 g fehér csokoládé
    • 600 g mascarpone
    • 1 teáskanál mézeskalács fűszer (vagy spekulatius fűszer)
    • 2 evőkanál ropogós spekulatius krém (púpos)
    • 200 ml habtejszín
    • 1 csomag habfixáló

    A díszítéshez:

    • 200 ml habtejszín
    • spekulatius keksz (egészben és darálva is)
    • spekulatius krém

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Oreo torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
    Tészta:

    • tojás szétválasztva
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 400 ml habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • 15 db oreo keksz
    • 10 dkg étcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Tejszínes csokoládé torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • tojás
    • 25 g holland kakaópor
    • 175 g búzaliszt
    • 160 g kristálycukor

    Krém:

    • 7 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 21 dkg kristálycukor
    • 20 dkg legalább 60 % os étcsokoládé felolvasztva
    • 3,5 dkg holland kakaópor
    • 3 dl habtejszín
    • 7,5 dkg mascarpone
    • 5 g étkezési zselatin

    Díszítéshez:

    • 1 dl habtejszín
    • 1 ek átszitált kakaópor

    Csoki ganache:

    • 100 g étcsoki
    • 100 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá