1. Omlós mákos dunna recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 7,5 dkg porcukor
- tojássárgája
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 12,5 dkg darált mák
- 3 dkg kristálycukor
- 75 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál méz
A hempergetéshez
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Bécsi keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Keksz:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg sótlan, puha vaj
- 20 dkg porcukor
- néhány csepp vanília kivonat
- tojás
- annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)
Töltelék:
- nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
- 10,5 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Bejgli falatkák recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához (1 adag):
- 450 gr finomliszt
- 125 gr margarin
- 60 gr zsír
- 50 gr porcukor
- 15 g friss élesztő
- pici só
- tojássárgája
- 50 gr 30%-os tejszín
- 1 dl meleg víz
Máktöltelék (1 adag):
- 200 gr darált mák
- 125 gr porcukor
- 40 gr darált háztartási keksz
- 125 gr forró víz
- citromhéj
Diótöltelék (1 adag):
- 200 gr darált dió
- 125 gr porcukor
- 40 gr darált háztartási keksz
- 125 gr forró víz
- narancshéj
Kenéshez:
-
1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- tojásfehérje
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Néró recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
Továbbá:
- barack vagy másmilyen lekvár
- kb 5 dkg olvasztott étcsoki
- 1 kk olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Duplán diós diócska recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 60-65 darabhoz:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 púpos ek kakaópor
- tojás
Krém:
- 30 dkg darált keksz
- 1 ek kakaópor
- 2-3 ek baracklekvár
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg olvasztott vaj
- tej
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Mandulamag vagy diócska recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 60-65 darabhoz:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 púpos ek kakaópor
- tojás
Krém:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- mandula vagy zölddió aroma
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Fehércsokis-barackos karika recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 26 dkg finomliszt
- 18 dkg margarin
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál hideg víz
- só
- tojás + 1 kenéshez
Töltelék:
- 11 kocka fehércsokoládé
- baracklekvár
Szóráshoz:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Kókuszos huszárgomb recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 10 dkg búzafinom liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg porcukor
- tojás
- vanília őrlemény
- kevés savanykás lekvár
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Torockói hamuzsák recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- tojássárgája
- csipet sütőpor
Töltelék:
-
6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
- fél citrom reszelt héja
Szóráshoz:
- (vaníliás)porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Mini zserbó recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj