Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek

Dátum: 2025-10-20 / Írta: / Látták: /

Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen szó omlós mákosról, diós krémesről, habos karikákról vagy épp kókuszos golyóról, ezek a finomságok minden ünnepi asztalon és hétvégi kávé mellé is megállják a helyüket. Ebben a válogatásban olyan házi teasüteményeket találsz, amelyek egyszerre nosztalgikusak, laktatóak és nagyon finomak – ráadásul jó előre elkészíthetők, sokáig elállnak, és dobozban is remekül mutatnak. Legyen szó vendégvárásról, ünnepekről vagy egy kis nassolásról, ezekkel a receptekkel nem lőhetsz mellé! 🍪☕

  • 1. Omlós mákos dunna recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
    • 7,5 dkg porcukor
    • tojássárgája
    • csipet só
    • 1 db citrom reszelt héja
    A töltelékhez:
    • 12,5 dkg darált mák
    • 3 dkg kristálycukor
    • 75 ml tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál méz

    A hempergetéshez

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Bécsi keksz recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Keksz:

    • 25 dkg kukoricaliszt
    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg sótlan, puha vaj
    • 20 dkg porcukor
    • néhány csepp vanília kivonat
    • tojás
    • annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)

    Töltelék:

    • nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
    • 10,5 dkg mascarpone
    • 1 dl tejszín
    • 2,5 dkg porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Bejgli falatkák recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tésztához (1 adag):

    • 450 gr finomliszt
    • 125 gr margarin
    • 60 gr zsír
    • 50 gr porcukor
    • 15 g friss élesztő
    • pici só
    • tojássárgája
    • 50 gr 30%-os tejszín
    • 1 dl meleg víz

    Máktöltelék (1 adag):

    • 200 gr darált mák
    • 125 gr porcukor
    • 40 gr darált háztartási keksz
    • 125 gr forró víz
    • citromhéj

    Diótöltelék (1 adag):

    • 200 gr darált dió
    • 125 gr porcukor
    • 40 gr darált háztartási keksz
    • 125 gr forró víz
    • narancshéj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • tojásfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Néró recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg puha vaj vagy margarin
    • 15 dkg porcukor
    • tojássárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kk sütőpor

    Továbbá:

    • barack vagy másmilyen lekvár
    • kb 5 dkg olvasztott étcsoki
    • 1 kk olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Duplán diós diócska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 60-65 darabhoz:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 púpos ek kakaópor
    • tojás

    Krém:

    • 30 dkg darált keksz
    • 1 ek kakaópor
    • 2-3 ek baracklekvár
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • rumaroma ízlés szerint
    • 15 dkg olvasztott vaj
    • tej

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Mandulamag vagy diócska recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 60-65 darabhoz:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 púpos ek kakaópor
    • tojás

    Krém:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • mandula vagy zölddió aroma

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Fehércsokis-barackos karika recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 26 dkg finomliszt
    • 18 dkg margarin
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál hideg víz
    • tojás + 1 kenéshez

    Töltelék:

    • 11 kocka fehércsokoládé
    • baracklekvár

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Kókuszos huszárgomb recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 10 dkg búzafinom liszt
    • 10 dkg hideg vaj
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 7,5 dkg porcukor
    • tojás
    • vanília őrlemény
    • kevés savanykás lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Torockói hamuzsák recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • tojássárgája
    • csipet sütőpor

    Töltelék:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg darált dió
    • fél citrom reszelt héja

    Szóráshoz:

    • (vaníliás)porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Mini zserbó recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá