Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül

Dátum: 2025-10-20 / Írta: / Látták: /

A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – tartalmas, fűszeres, laktató és igazán hazai ízvilágú. Ebben az összeállításban 10 különböző gulyásreceptet találsz, a klasszikus marhagulyástól a csülkös változaton át egészen a pulykás, gombás és vörösboros verziókig. Akár bográcsban főzöl, akár a konyhában készíted, ezekkel a receptekkel garantáltan elnyered a család tetszését. Fakanalat kézbe, jöhet a gulyásillatú konyhaélmény!

  • 1. Palócgulyás recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg vágott zöldbab
    • 1 kg kockázott sertéscomb
    • 1 kg kockázott krumpli
    • 3 dl tejföl
    • 3 evőkanál liszt
    • pirospaprika
    • őrölt kömény
    • bors
    • 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
    • citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Tejfölös-gombás zúzagulyás recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykazúza
    • 50 dkg gomba
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 1 cikk zeller (nagyobb)
    • 2-3 db krumpli
    • 2 db babérlevél
    • 1 tk köménymag
    • 1 tk pirospaprika
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1/2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek olaj
    • 1-1,5 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Csülkös babgulyás bográcsban recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg füstölt házi sertéscsülök
    • 1 kg marhalábszár
      10-20 dkg disznózsír
    • 1 fej fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db tv paprika
    • 1 db paradicsom
    • 4 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 1 db zeller
    • 0,5 kg burgonya
    • 1 kg fejtettbab
    • 3 db babérlevél
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 3-4 dkg sürített paradicsom
    • 3 ek őrölt fűszerpaprika
    • só-, bors-, őrölt fűszerkömény ízlés szerint
    • víz kb. 3 l
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Csipetkéhez:

    • tojás
    • kb. 10 dkg liszt (amennyit felvesz)
    • pici só

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Alföldi betyárgulyás recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 25 dkg sertéshús
    • 5 db krumpli
    • 1 szál sárgarépa
    • 20 dkg gomba
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 1 fej hagyma
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 15 dkg csipetke
    • kis csokor petrezselyem zöld
    • 1 szál lestyán levél
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kanál tejföl
    • csipetke, vagy galuska ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Pandúrgulyás / betyárleves recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 30 dkg sertésvelő
    • 1 kg sertéslapocka
    • 3 db vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 db nagyobb paradicsom
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
    • só, őrölt bors
    • 25 dkg csiperkegomba
    • 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyemgyökér
    • 2-3 babérlevél
    • kis csokor kapor
    • 2 kiskanál mustár
    • 2 evőkanál almaecet
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
    • tojás, liszt a galuskához
    • igény szerint csípős paprika
    • tejföl a tálaláshoz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Pulykagulyás nokedlivel gazdagon recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykacomb filé
    • 3 nagyobb szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kisebb zeller fele
    • 1 kisebb karalábé
    • 4 nagyobb szem krumpli
    • 1 kisebb fehér paprika
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 ek tyúkzsír
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 tk házi darált paprika
    • 1 tk őrölt paprika

    Nokedlihez:

    • tojás
    • 4 púpos ek liszt
    • 1 csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Parasztgulyás recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
    • 2-3 krumpli
    • 1 nagy sárgarépa
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • köménymag
    • őrölt fehér bors
    • pirospaprika
    • 1 ek étolaj
    • 1-1,5 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Gulyásleves recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 3 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 3-4 szem burgonya
    • füstölt pirospaprika
    • só, bors, rozmaring, bors, babérlevél
    • zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Vörösboros marhagulyás újkrumplival recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg marhacomb
    • 30 dkg füstölt kolbász
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 2 tk egész köménymag
    • 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
    • 1 tk pirospaprika
    • 60 dkg újkrumpli
    • 2-3 dl vörösbor
    • 3 dl víz
    • 1 ek zsír

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Vörösboros lencsegulyás recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse (száraz)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa felkockázva
    • 2 petrezselyemgyökér felkockázva
    • 1 kis darab zeller felkockázva
    • 1 kis darab karalábé felkockázva
    • 2 babérlevél
    • 1/2 kg apróra vágott sertéscomb (elmaradhat, én tettem bele)
    • 10-15 dkg füstölt csülök
    • 1/2 szál lángolt kolbász
    • 1/2 citrom leve
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 2 dl vörösbor
    • só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

    Tésztához:

    • tojás
    • 3-4 evőkanál liszt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá