Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek

Dátum: 2025-07-07 / Írta: / Látták: /

Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tovább – a pohárdesszertek minden alkalomra tökéletesek! Ezek a krémes, gyümölcsös és csábító rétegek percek alatt összeállíthatók, sütés nélkül. Legyen szó hétvégi kényeztetésről vagy vendégváró édességről, garantáltan lenyűgözöl velük mindenkit. Válogass az áfonyás, epres, málnás vagy akár fehércsokis pohárköltemények közül – kanalazni ér!

  • 1. Áfonyás pohárkrém recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Áfonya öntethez:

    • 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
    • 2 dl víz
    • 2 evőkanál áfonyalekvár
    • 2 evőkanál barnacukor

    Fehér krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2,5 dl keményre felvert tejszínhab

    Csokis krémhez:

    • 2,5 dl tejszín
    • 10 dkg étcsoki
    • 25 dkg mascarpone

    Tálaláshoz:

    • 10 dkg keksz
    • ízlés szerint friss áfonya

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Málnás-mákos panna cotta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2 dl zsíros tej
    • 3 dl habtejszín
    • fél vaníliarúd
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál darált mák
    • 1 csapott evőkanál zselatin
    • 40 dkg málna
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 púpos teáskanál zselatin

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Epres, fehércsokis pohárdesszert recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg eper
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg fehércsoki
    • 10 dkg porcukor
    • vaníliaaroma vagy paszta
    • 2 dl habtejszín
    • poharanként 1-2 babapsikóta vagy tetszés szerinti keksz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Feketeerdő pohárdesszert recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 4 pohárhoz:
    Csokoládé moussehoz:

    • 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
    • tojássárga
    • 1 tk keményítő (púpozott)
    • 2 ek porcukor
    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone

    Meggyzseléhez:

    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 2 dl meggylé
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 2 tk keményítő (púpozott)

    Vaníliás tejszínhabhoz:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Csokikrémes-túrós pohárdesszert gyümölccsel recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 6 pohárhoz:
    Csokikrém:

    • 40 g zabpehelyliszt
    • 4 dl tej
    • édesítő ízlés szerint
    • 2 ek kakaópor
    • 50 g tejcsoki

    Túrókrémhez:

    • 250 g krémes túró
    • cukor vagy édesítő ízlés szerint
    • citromlé ízlés szerint
    • 2-3 ek joghurt vagy tejföl

    Össteállításhoz:

    • keksz (el is maradhat)
    • málna vagy más idénygyümölcs
    • szeletelt mandula

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Málnás-krémes pohárdesszert recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 30-40 dkg málna
    • 3-4 ek porcukor
    • őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 10-15 dkg tejföl
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Peach Melba pohárdesszert recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 4 pohárhoz:

    • 1 cs Győri Édes zabfalatok
    • 2 db nektarin
    • 20 dkg málna
    • 2 dl habtejszín
    • 2 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)
    • 12 gombóc vanília jégkrém

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Áfonyás pudingkrém ropogós leveles tésztával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 6-8 pohárhoz:

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5-6 ek kristálycukor
    • 4 dl habtejszín

    Ropogós tésztához:

    • 1 cs leveles tészta (270 g)
    • 2-3 ek porcukor

    Karamellizált áfonyához:

    • 20 dkg áfonya
    • 3 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet őrölt fahéj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá