1. Tejszínes-sajtos csirkés tészta recept
Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg csirkemellfilé
- 0,5 l alaplé
- 0,25 l (lm) tejszín
- 25 dkg (gm) tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes kápia paprika
- 20 dkg (lm) sajt
- fél csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Fokhagymás tejszínes csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- só ízlés szerint
- 1 mk őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Szalonnás, babos spagetti recept
Hozzávalók:
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 1 paradicsomos babkonzerv (420 g)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 35 dkg spagetti
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Csőben sült csirkemell recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejszínes mustáros csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 póré, vagy újhagyma
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanálnyi curry
- só, bors
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Hamis pizza recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1 kk só
- 1 ek sütőpor (egy tasak)
- 1 kk morzsolt oregánó
- 1 ek olaj
- 5 dkg vaj/margarin
- 2,5 dl tej
Szószhoz:
- 2 púpos ek sűrű tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet só
Feltéthez:
- 12 dkg szalámi
- 2 szál újhagyma
- 3-4 ek csemegekukorica
- 2 nagy marék reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Sült pulykamell brokkolival és sajttal recept
Hozzávalók:
- 2 nagy szelet pulykamell filé
- 7-8 darab brokkoli rózsa
- fűszerek: só, csipetnyi bors, szerecsendió, fűszerpaprika
- 2 ek zabpehelyliszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8-10 dkg reszelt sajt
- 2 szelet paradicsom
- csipetnyi szódabikarbóna
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sajtos-tejszínes rakott pulykamell recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 40 dkg reszelt sajt
- 5 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
- liszt
- margarin
- só
- 5 dl főzőtejszín