Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra

Dátum: 2024-12-16 / Írta: Budai István / Látták: /

A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhatatlanul finom desszertek is, amelyekkel garantáltan elbűvölhetjük a vendégeket. Összegyűjtöttünk 12 mennyei receptet, amelyek között mindenki megtalálja a kedvencét. Legyen szó klasszikus diókrémes kosárkáról, csokoládéval töltött különlegességről vagy gyümölcsös variációkról, ezek a desszertek tökéletesek az ünnepi pillanatok megédesítésére. Válaszd ki a kedvenced, és varázsolj mosolyt mindenki arcára a karácsonyi asztalnál!




  • A kosárkák minden ünnepi asztal igazi sztárjai, hiszen egyszerre látványosak, ízletesek és rendkívül sokoldalúak. Ezek a kis sütemények különleges megjelenésükkel és gazdag ízvilágukkal mindig sikert aratnak. Ezúttal 12 mennyei receptet gyűjtöttünk össze, amelyek között a klasszikus ízek és a modern variációk egyaránt helyet kaptak, így biztosan mindenki talál kedvére valót.

    A meggyes-gesztenyés kosárka és a diós kosárka a hagyományos ízek rajongóinak kínálnak nosztalgikus élményt. A csokikrémes kosárkák és a mascarponés, karamellizált őszibarackkal töltött csokoládékosárkák elegáns, mégis gazdag ízvilágot hoznak az asztalra.

    Ha gyümölcsösebbre vágyunk, a gyümölcsös kosárkák, a meggyes-mákos kosárka, vagy a málnás-mentás fehércsokis kosárka könnyed, mégis ünnepi falatokat kínálnak. Az egzotikus ízek kedvelőinek a Bounty kosárka tökéletes választás, amelyben a kókusz és a csokoládé találkozása egy igazi ízkavalkádot nyújt.

    Az almás-diós kosárka otthonos ízeivel idézi meg a családi karácsonyokat, míg a gesztenyés kosárkák a klasszikus téli ízeket hozzák el. Ha különlegesebb desszertet keresünk, a csokoládékosárka gesztenyekrémmel igazi ínyencség, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket.

    Ezek a kosárkák nemcsak az ünnepi asztal ékei, hanem könnyen elkészíthetők is, így ideálisak akár a karácsonyi rohanásban is. Próbáld ki őket, és tedd felejthetetlenné az ünnepeket ezekkel az ellenállhatatlan finomságokkal!

    1. Meggyes-gesztenyés kosárka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 10 dkg hideg vaj vagy margarin
    • 4 dkg porcukor
    • csipet só
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • tejföl ha szükséges

    Töltelék:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1,5 dl tej
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor (2 dkg)
    • 3 ek cukor
    • rum ízlés szerint
    • lecsepegtetett meggybefőtt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Diós kosárka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál tej

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 24 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • sárgabarack lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Csokikrémes kosárkák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • vaníliás cukor, citromhéj

    Töltelék:

    • 40 dkg cukor
    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kakaópor
    • 20 dkg margarin

    Díszítés:

    • színes gabonagolyók

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Meggyes-mákos kosárka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál tej

    Töltelék:

    • meggylekvár (vagy másmilyen savanykás lekvár)
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált mák
    • fél kiskanál szódabikarbóna

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Málnás, mentás, fehércsokis kosárkák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg holland kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj

    Töltelékhez:

    • 60 dkg fehér csokoládé
    • 2 dl habtejszín
    • 2 szál menta

    Díszítés:

    • málna szemek
    • menta levelek
    • cukor
    • zselatin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Bounty kosárka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 3-4 evőkanál tejföl
    • 12 g sütőpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg étcsokikrém (vagy nutella)

    Habhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Almás-diós kosárka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 8 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 1 csapott mokkáskanál fahéj (ízlés szerint változtatható a mennyiség)
    • 1 csapott evőkanál nádcukor
    • 2 marék dióbél
    • 1 evőkanál méz
    • a szóráshoz porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Csokoládékosárkák gesztenyekrémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    8 db kosárkához:

    • 25 dkg csokoládé (60%-os)
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 15 dkg mascarpone
    • 3 ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • rum (v. rumaroma)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Gesztenyés kosárka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Linzerhez

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 kk sütőpor

    Töltelékhez

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 5 dkg vaj
    • 2 cl rum
    • 5 dkg porcukor

    Díszítéshez

    • csokicseppek

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Meggyes kosárka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 38 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 30 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Krém:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 púpozott kávéskanál fahéj
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 400 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 tábla 60%-os csokoládé
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 1 cs vaníliás cukor
    • porcukor
    • reszelt citromhéj
    • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

    Karamellizált őszibarack:

    • 3-4 db őszibarack
    • 2-3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • 1 dl fehér bor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Gyümölcsös kosarkák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 evőkanál tejföl

    A krémhez:

    • 1 cs vaníliás puding
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg teavaj
    • 13 dkg kristálycukor

    Tetejére:

    • gyümölcs ízlés szerint (nálam ez most eper, mandarin kompót és kivi volt)
    • Tetejére:
    • zselatin ( én most 5 g citromos zselatinport használtam.

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá