Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal recept

Csokoládékosárkák mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók 8 db szilikonos muffin formához:

    • 1 tábla 60%-os csokoládé
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 1 cs vaníliás cukor
    • porcukor
    • reszelt citromhéj
    • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

    Karamellizált őszibarack:

    • 3-4 db őszibarack
    • 2-3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • 1 dl fehér bor

    Elkészítése:

    A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.

    A szilikonos muffin formákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

    Ezután vegyük ki a hűtőből, majd kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
    Végül harmadszor is kenjük meg egy réteg csokoládéval, majd ismét a tegyük be a hűtőbe pár percre.

    Amikor a csokoládé már szépen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan kicsit lazítsuk körbe a forma tetején a csokoládét, végül pedig egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a formából.
    Ezután a csokoládé kosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe.

    A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

    A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét.

    A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.

    Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.

    Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, majd karamellizáljuk világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik)
    Az elkészült barackdarabokat szedjük ki egy tányérra, majd teljesen hűtsük ki.

    Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a csokoládé kosárkákat a mascarponés-csokoládés-habos krémmel, majd a tetejére kanalazzuk rá a karamellizált őszibarackot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá