Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös kosarkák recept

Gyümölcsös kosarkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 evőkanál tejföl

    A krémhez:

    • 1 cs vaníliás puding
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg teavaj
    • 13 dkg kristálycukor

    Tetejére:

    • gyümölcs ízlés szerint (nálam ez most eper, mandarin kompót és kivi volt)
    • Tetejére:
    • zselatin ( én most 5 g citromos zselatinport használtam.

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg a formákat kivajazzuk és lisztezzük.

    A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és akkora formával kiszúrjuk, amivel kényelmesen ki tudjuk bélelni a formákat. A szélüket megkenjük tojásfehérjével és tepsire sorakoztatjuk a formákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt szép világosra sütjük, majd a formákból kiborítva hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd miután elzártuk a gázt hozzáadjuk a cukrot is. Ha langyosra hűlt kihabosítjuk a vajjal, majd habzsákba töltjük és megtöltjük a kosárkákat a krémmel.

    A kompótokat lecsöpögtetjük, vagy ha friss gyümölcsöt használunk akkor megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd a krémre rakunk a gyümölcsökből. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, majd rákanalazzuk a gyümölcsökre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá