Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg a formákat kivajazzuk és lisztezzük.
A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és akkora formával kiszúrjuk, amivel kényelmesen ki tudjuk bélelni a formákat. A szélüket megkenjük tojásfehérjével és tepsire sorakoztatjuk a formákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt szép világosra sütjük, majd a formákból kiborítva hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd miután elzártuk a gázt hozzáadjuk a cukrot is. Ha langyosra hűlt kihabosítjuk a vajjal, majd habzsákba töltjük és megtöltjük a kosárkákat a krémmel.
A kompótokat lecsöpögtetjük, vagy ha friss gyümölcsöt használunk akkor megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd a krémre rakunk a gyümölcsökből. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, majd rákanalazzuk a gyümölcsökre.