Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes kosárka recept

Meggyes kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 38 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 30 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Krém:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 púpozott kávéskanál fahéj
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 400 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A lisztet és a kakaóport, porcukrot kimérjük, összekeverjük, majd a margarint is hozzátesszük, végül a tojás sárgájákat is hozzáadjuk és addig gyúrjuk, míg masszív tésztát nem kapunk. Ha nem állna össze a tészta akkor a tojásfehérjéket is hozzá lehet adni.

    A tésztát 0,5 cm vastagúra kinyújtjuk és kb 4-5 cm átmérőjű, kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és kosárka formákba belenyomkodjuk úgy, hogy ne lógjon ki a formából a tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon alsó és felső sütésen 15-20 percig sütjük. Ha megsült kiszedjük a formákból és a töltésével várunk, míg kihűl.

    A meggybefőttet leszűrjük, a meggylevébe belerakjuk a kristálycukrot és a fahéjat, végül a vaníliás pudingot és felfőzzük, sűrű krémmé.

    Ha a puding kihűlt, felverjük a habtejszínt, majd hozzáadjuk a kihűlt meggyes pudingot és tovább verjük. Az elkészült krémet habzsákba töltjük, megtöltjük vele a kosárkákat és meggyszemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá