Ha igazán krémes és különleges süteményekkel szeretnéd elvarázsolni a családot és a vendégeket, akkor ez a válogatás neked szól. A vörösáfonyás habos falatkák és a túrótorta meggytetővel elegáns és ünnepi választás, míg a mákos-barackos kocka és az erdei gyümölcsös raffaello szelet a klasszikus ízek és a modern csavar találkozását kínálja.
A tiramisu szelet vagy a kivis-tejszínes krémes kocka tökéletes választás azoknak, akik könnyedebb desszertekre vágynak, míg a Rigó Jancsi vagy a szalalkális krémes az édes hagyományok kedvelőit hódítja meg. Ezek az édességek nemcsak az ünnepi hangulatot fokozzák, hanem a szeretet és az odafigyelés üzenetét is közvetítik minden falatban.
1. Vörösáfonyás habos karácsonyi falatkák recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Krém:
- 250 g mascarpone
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 200 ml habtejszín
- 400 g vörösáfonya lekvár
Díszítéshez:
- 100 g étcsokoládé
- 90 g marcipán
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Túrótorta meggytetővel recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mákos-barackos kocka recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 150 g darált mák
- 150 g finomliszt
- 60 ml olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 4 evőkanál porcukor
- 3 teáskanál zselatin
- 1 doboz őszibarackbefőtt (480 g töltőtömegű)
- vanília aroma (vagy őrlemény)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Erdei gyümölcsös raffaello szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet sót
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g kókuszreszelék
- 40 g finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Locsoláshoz:
- 1 dl tej (langyos)
Eredei gyümölcsös réteg:
- 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 ml víz
- 2 csomag puncs ízű pudingpor (vagy epres)
Krém:
- 600 ml tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 120 g cukor
- 100 g fehér csokoládé
- 200 g vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Krémes-mákos szelet recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Tiramisu szelet recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Omlós szalalkális krémes recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 10 g szalalkáli
- 2 ek porcukor
- annyi tej, hogy a tészta összeálljon
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Rigó Jancsi recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2×4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×3 evőkanál finomliszt
- 2×1 evőkanál kakaópor
- 2×4 evőkanál cukor
- 2x ½ csomag sütőpor
- 2x 1 evőkanál olaj
A krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
- 2 dkg zselatin
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Francia krémes recept
Hozzávalók:
Vajas (leveles) tészta:
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl víz
- 0,5 dkg ecet (10 %-os)
- 0,5 dkg só
- 25 dkg margarin
Krémes krém:
- 7 dl tej
- 9 dkg vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás cukor
Habos réteg:
- 4-5 dl habtejszín (növényit, ami jól tart)
Tetejére:
- kávés fondant
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez
- 2 dl habtejszín
- 400 g tejföl (piros dobozos)
- 1 habfixáló
- 3 ek porcukor
- 1 kisebb citom leve
- 4 db kivi
A tetejére
- 1 csomag tortazselé (színtelen)
- 2,5 dl víz
- 1 ek cukor
- pár csepp citromlé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Joghurtos, citromos szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek cukor
- 6 púpos evőkanál liszt
Krémhez:
- 40 dkg natúr görög joghurt
- 4 dl habtejszín
- 1 citrom leve és héja
Tetejére:
- 2 dl bekevert citromfűszörp
- 1 csepp sárga ételfesték
- 2 csomag színtelen tortazselé