Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ellenállhatatlan krémes sütemények Karácsonyra – Tedd varázslatossá az ünnepi asztalt!

Dátum: 2024-12-06 / Írta: Budai István / Látták: /

Karácsony az édességek ünnepe, és a krémes sütemények mindig a desszertasztal sztárjai. A francia krémestől a vörösáfonyás karácsonyi falatkákig ezek a receptek garantáltan lenyűgözik a vendégeidet. Készítsd el ezeket a finomságokat, és tedd varázslatossá az ünnepi pillanatokat!




  • Ha igazán krémes és különleges süteményekkel szeretnéd elvarázsolni a családot és a vendégeket, akkor ez a válogatás neked szól. A vörösáfonyás habos falatkák és a túrótorta meggytetővel elegáns és ünnepi választás, míg a mákos-barackos kocka és az erdei gyümölcsös raffaello szelet a klasszikus ízek és a modern csavar találkozását kínálja.

    A tiramisu szelet vagy a kivis-tejszínes krémes kocka tökéletes választás azoknak, akik könnyedebb desszertekre vágynak, míg a Rigó Jancsi vagy a szalalkális krémes az édes hagyományok kedvelőit hódítja meg. Ezek az édességek nemcsak az ünnepi hangulatot fokozzák, hanem a szeretet és az odafigyelés üzenetét is közvetítik minden falatban.

    1. Vörösáfonyás habos karácsonyi falatkák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • késhegynyi sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 2 csomag bourbon vaníliás cukor
    • 200 ml habtejszín
    • 400 g vörösáfonya lekvár

    Díszítéshez:

    • 100 g étcsokoládé
    • 90 g marcipán

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Túrótorta meggytetővel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Mákos-barackos kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g cukor
    • 150 g darált mák
    • 150 g finomliszt
    • 60 ml olaj
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 500 ml habtejszín
    • 250 g mascarpone
    • 4 evőkanál porcukor
    • 3 teáskanál zselatin
    • 1 doboz őszibarackbefőtt (480 g töltőtömegű)
    • vanília aroma (vagy őrlemény)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Erdei gyümölcsös raffaello szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet sót
    • 80 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 100 g kókuszreszelék
    • 40 g finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Locsoláshoz:

    • 1 dl tej (langyos)

    Eredei gyümölcsös réteg:

    • 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
    • 100 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 250 ml víz
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor (vagy epres)

    Krém:

    • 600 ml tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 120 g cukor
    • 100 g fehér csokoládé
    • 200 g vaj

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Krémes-mákos szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Tiramisu szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Omlós szalalkális krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 10 g szalalkáli
    • 2 ek porcukor
    • annyi tej, hogy a tészta összeálljon

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Rigó Jancsi recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2×4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2×3 evőkanál finomliszt
    • 2×1 evőkanál kakaópor
    • 2×4 evőkanál cukor
    • 2x ½ csomag sütőpor
    • 2x 1 evőkanál olaj

    A krémhez:

    • 8 dl habtejszín
    • 2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
    • 2 dkg zselatin

    A tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó
    • 2 evőkanál olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Francia krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Vajas (leveles) tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 1,5 dl víz
    • 0,5 dkg ecet (10 %-os)
    • 0,5 dkg só
    • 25 dkg margarin

    Krémes krém:

    • 7 dl tej
    • 9 dkg vaníliás pudingpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliás cukor

    Habos réteg:

    • 4-5 dl habtejszín (növényit, ami jól tart)

    Tetejére:

    • kávés fondant

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához

    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg finomliszt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez

    • 2 dl habtejszín
    • 400 g tejföl (piros dobozos)
    • 1 habfixáló
    • 3 ek porcukor
    • 1 kisebb citom leve
    • 4 db kivi

    A tetejére

    • 1 csomag tortazselé (színtelen)
    • 2,5 dl víz
    • 1 ek cukor
    • pár csepp citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Joghurtos, citromos szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 csapott ek cukor
    • 6 púpos evőkanál liszt

    Krémhez:

    • 40 dkg natúr görög joghurt
    • 4 dl habtejszín
    • 1 citrom leve és héja

    Tetejére:

    • 2 dl bekevert citromfűszörp
    • 1 csepp sárga ételfesték
    • 2 csomag színtelen tortazselé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Meggyes-joghurtos kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá