Ebben a válogatásban 10 olyan krémes süticsodát hoztunk el, amelyek tökéletesek a hétvégi kényeztetéshez. A Tango szelet és a karamellás szelet gazdag, krémes ízvilággal hódítanak, míg a Nutellás szelet igazi csokoládés élvezet. A havasi gyopár és a La Joconde szelet elegáns és klasszikus sütemények, amelyek biztosan lenyűgözik a vendégeket.
A mákos krémes és a linzer mákos krémes igazi ínycsiklandó finomságok, míg a diplomatakrémes egy habos, könnyed desszert, ami bármilyen étkezést megkoronáz. A meggyes gesztenyés emelet különleges és látványos sütemény, amelyben a gyümölcs és a gesztenye tökéletes harmóniában van. Végül, a kakaós-kókuszos krémes minden édesszájú kedvence lesz.
Ezekkel a krémes süti csodákkal garantáltan elbűvölheted a szeretteidet, és egy igazán édes hétvégét varázsolhatsz az asztalra!
1. Tangó szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 76 dkg liszt
- 4 dkg vaníliás pudingpor (=1 csomag)
- 40 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1,5 dl tej
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1,2 liter tej
- 16 dkg vaníliás pudingpor (=4 csomag)
Tetejére:
- Gömbölyű babapiskóta
- 15 dkg tortabevonó + 5 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Havasi gyopár recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a barna tésztához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 ek tejföl
- 1 ek kakaópor
- 1 mk sütőpor
A fehér tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 sütőpor
- 3-4 ek tejföl
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
- 1/2 üveg házi baracklekvár
- 25 dkg vágott dió
A tetejére:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg barna tortabevonó
- 5 dkg fehér csokoládé
A tepsi mérete:
- 26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Karamellás szelet recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1 kk szódabikarbóna
- kb 1 dl tej
Krém:
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Nutellás szelet recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek cukor
- 1 ek olaj
- 4 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg vágott dió
- 1 üveg nutella
- 1 csomag háztartási keksz
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 2-3 dl tejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Linzer mákos-krémes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- reszelt citrom héja
- valamint kakaópor
Krémhez:
- 8 ek liszt
- 8 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 33 dkg margarin
- 33 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2csomag habfixáló
- mák (20-30 dkg)
- porcukor (ízlés szerint, de kb 10-15 dkg)
- tej (amennyi a mákot ellepi)
- (házi) lekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Lajcsi szelet recept
Hozzávalók:
- 2 ek kakaópor
- 2 ek méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 7,5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 2 kk szódabikarbóna
Krém:
- 60 g puncs pudingpor
- 10 dkg cukor
- 4,5 dl tej
- rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
- 15 dkg vaj
- 60 g vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tk vanília aroma
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Mákos krémes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 dkg egész mák
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 liter tej
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Máz:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg fehércsokoládé
- 3 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Diplomatakrémes recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 ek kristálycukor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db citrom reszelt héja és a leve
- 15 dkg cukor
Továbbá:
- 1 csomag 50 dkg –os mirelit leveles tészta
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Meggyes-gesztenyés emelet recept
Hozzávalók:
- 36 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 teáskanál sütőpor
Tojásfehérje habos tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
Meggyes réteghez:
- másfél üveg meggy befőtt
- 4 dl meggybefőtt (vízzel kiegészítve, ha nincs annyi)
- 4 teáskanál zselatin
- 15 dkg cukor
Tejszínes krémhez:
- 330 ml tejszín (30%)
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
Gesztenyés krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kakaós-kókuszos krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 narancsból nyert narancslé
A töltelékhez:
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak pudingpor (Hólabda)
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 narancsból nyert narancshéj