A citromos szelet frissítő és könnyed, míg az anyós szelet és a Rozsi szelet igazi klasszikus sütemények, amelyeket egyszerűen nem lehet megunni. A kókuszos krémes és a kókuszkocka mézes piskótából a kókusz szerelmeseinek szólnak, míg az orosz medovik és a mézes krémes egy gazdagabb, mézes ízvilággal hódítanak. A jugó krémes egy igazi régi kedvenc, ami sosem megy ki a divatból, a felhő szelet pedig könnyed, légies desszert, ami mindenkit elvarázsol. Végül, a meggyes-diós süti az édes és savanykás ízek tökéletes harmóniáját kínálja.
Ezekkel a bombajó sütikkel biztosan sikert aratsz a hétvégén, és mindenki kérni fogja a receptet!
1. Citromos szelet recept
Hozzávalók:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg zsír
- 1/2 csomag sütőpor
- 14 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 2 dl tejföl
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek. liszt
- 1 db citrom (leve és héja)
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Továbbá:
- 4-5 ek. baracklekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Anyós szelet recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 ek tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl rum vagy rum aroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 3 ek finomliszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek zselatin
- 0,5 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
Továbbá:
- 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)
Tetejére:
- 2 ek kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Rózsi szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár (kb 5 ek)
Tetejére
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Orosz medovik recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olvasztott vaj
- 3 ek méz
- 20 dkg cukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 45-50 dkg liszt
- 1,5 liter tejföl
- 25 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Mézes krémes recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg zsír
- 3 ek méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- 1 tk szódabikarbóna
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek liszt
- 0,5 l tej
- 3 dl baracklekvár
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Kókuszkocka mézes piskótából recept
Hozzávalók:
A mézes piskótához:
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 21 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg méz
- csipet só
Továbbá:
A mázhoz:
- 8 ek tej vagy víz
- 3 ek kakaópor
- 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
- rum ízlés szerint
- 25 dkg vaj
Hempergetéshez:
- kb. 2 csomag kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Jugó krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 3 ek hideg víz
Töltelék:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 25 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Felhő szelet recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 7 dl tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor vagy csokimáz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Meggyes-diós süti recept
Hozzávalók:
25 x 40 cm-es tepsihez:
- 25 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darabolt dió
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 2 dl étolaj
A csokimázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 ek olaj
- 2 ek kakaópor
- 3 ek forró víz